Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Εργαστήριο Capoeira

Έχουμε την τιμή στο δυναμικό των μελών του Δικτύου Τέχνης και Δράσης να είναι και η ομάδα του Graduado Tucano Abadá-capoeira 
24-9-2015
(Kείμενα από τον:Tucano )
Τη ημέρα και η χθεσινή Μπράβο σε όλη την ομάδα πού μεγαλώνει καθώς αυξάνονται οι ανάγκες, πολύ αγάπη πήραμε και εχθές από τα αδέρφια μας, τους εύχομαι καλή τύχη στην συνέχεια του ταξιδιού τους καθώς σήμερα ταξιδεύουν οι περισσότεροι.
Ελπίζω κάποιοι να γίνουν οι αυριανοί Ζωγράφοι, Ηθοποιοί, Δάσκαλοι, Μουσικοί, Capoeiristes, γιατί το αξίζουν!!! 
Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την άψογη συνεργασία, με ευχαριστεί ιδιαίτερα να συνευρίσκομαι με ανθρώπους που έχουμε κοινά ιδανικά και αξίες.
Αυτό που κάνετε πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο!
Στην δράση της Capoeira για πρώτη ημέρα κάναμε μια μικρή επίδειξη και εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα τον παϊδιών να βλέπουν και να αντιγράφουν κινήσεις εύκολα, τους είδαμε πολύ γρήγορα να παίζουν στην roda της Capoeira. (και υπάρχει κόσμος ακόμα που λέει ότι είναι δύσκολο!)
Στην συνέχεια ακολούθησε το πρώτο μάθημα παίζοντας σχετικά παιχνίδια με την ιστορία της Capoeira και δείξαμε τα πρώτα βήματα στους μικρούς μας ήρωες, η ενέργεια πραγματικά περίσσευε!.
Εγώ και οι συνεργάτες μου capoeristas γεμίσαμε από την ανταλλαγή ενέργειας, αγάπη, ζεστασιά, και το σημαντικότερο μάθαμε πολλά για την κουλτούρα τους Έτσι κι αλλιώς η Capoeira έχει μετεξελιχθεί σε μία κοινότητα ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού.
Το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν τα παιδιά όταν με σύστησε ο διερμηνέας ήταν αν θα ξανάρθω το θεωρώ υποχρέωση μου και προσωπική μου ανάγκη να ξαναβρεθω κοντά τους, πραγματικά τα συναισθήματα που παίρνεις δεν πληρώνονται ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου!









Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...