Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση/ Προβολή: ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ




Δελτίο τύπου:
Προβολή ντοκιμαντέρ-συζήτηση:

ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ”

7 Απριλίου Παρασκευή, 5.30 μμ-8.30 μμ στην αίθουσα Κινηματογράφου
της Σχολής Καλών Τεχνών/ Πειραιώς 256 .

“Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην εκδήλωση- προβολή του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο: "ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ". Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της ΕΡΤ Α.Ε. @ 2016-2017. Η παραχώρηση της ταινίας γίνεται από την προϊσταμένη  της Εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης, την κ. Σοφία Παπαδημητρίου.

Με αφορμή τα επεισόδια στο σχολείο στο Νέο Ικόνιο και το κείμενο που κοινοποίησα και την επιθυμία μου, αλλά και την δική σας όπως εκφράστηκε εκείνες τις ημέρες μέσα από μηνύματα υποστήριξης για να “ξαναβρεθούμε”, η προβολή αυτής της εξαιρετικής ταινίας είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσαμε να έχουμε για αυτόν τον σκοπό.

Δεν θα είμαι μόνη μου όμως. Θα μοιραστούν και άλλα άτομα την προσωπική τους εμπειρία, γύρω από το προσφυγικό θέμα, από διαφορετικές θέσεις και οπτικές ο καθένας,.

Έτσι πριν την προβολή θα μας μιλήσουν ο Ahmad Arash Hemati, Msc πληροφορικής στο Χαροκόπειο και υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Αφγανικής κοινότητας, η Ιωάννα Μπέκιου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη ξενώνα ασυνόδευτων προσφύγων και η κ. Ευφροσύνη Γρίμπιλα, Διευθύντρια/ εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου.

Η αφήγηση ξεκινάει με υλικό που προέρχεται από τη Νήσο Έλις και τους αόρατους μετανάστες της Αμερικής, αναφέρεται στα κύματα των πολιτικών προσφύγων του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, στους Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας, στους Εβραίους πρόσφυγες του Β` Παγκόσμιου Πολέμου,  στους Γερμανούς μετανάστες της ηττημένης Γερμανίας, στους Έλληνες Αιγυπτιώτες, στους Έλληνες της Αυστραλίας, στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και στα μεταναστευτικά ρεύματα των ανατολικών χωρών, κ. α.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η ταινία είναι κατάλληλη για μαθητές.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών -καλλιτεχνών “Δίκτυο Τέχνης και Δράσης-Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια).
Ευχαριστούμε τον κ. Πάνο Χαραλάμπους, πρύτανη της την Σχολή Καλών Τεχνών για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ελένη Καραγιάννη

τηλ. 6936872873

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...