Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Δράση στο 2ο Δ.Σ. Μάνδρας

Την Πέμπτη 20/12/2018 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κυρία Παναγιώτα Ρεντούμη, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας.
Πρόκειται για το σχολείο που βρέθηκε στην καρδιά της φονικής πλημμύρας και στο προαύλιο σχεδον, βρέθηκε ένας νεκρός άνθρωπος. 
Ομάδα καλλιτεχνών, παιδαγωγών, εικαστικών ψυχοθεραπευτών και μελών του Δικτύου, βρεθήκαμε στο σχολείο για να εμψυχώσουμε τα παιδιά. Τα παιδια μιας περιοχής όπου ακόμα πενθεί. 
Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε και ακόμα πιο δύσκολο να μπούμε στην θέση τους. Ίσως να φαίνεται υπερβολικό αλλά είναι αλήθεια πως στο άκουσμα μιας βροντής κάποια παιδιά κλαίνε και άλλα τρέμουν απο τον φόβο τους. 
Κάτω από τις θεραπευτικές φτερούγες της Τέχνης θα βάλουμε αυτα τα παιδια και αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς απο δραστηριότητες και δράσεις που θα γίνουν στο σχολείο. Όπως είπε η Διευθύντρια του σχολείου και η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων, επιθυμούν το σχολείο τους να γίνει ένας σταθμός παρηγοριάς. Ένας πυρήνας αλληλεγγύης και δύναμης για ολόκληρη την κοινότητα γύρω από το σχολείο.

Και θα είμαστε μαζί τους σε αυτόν το αγαθό στόχο.
Επόμενος σταθμός: 1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής Μάνδρας.

Στη δράση συμμετείχαν:
Graffiti-ζωγραφική: Χρήστος Νταλιάνης, Alma Vysniauskaite, Βασίλης Μπότουλας, Ελένη Καραγιάννη.
Eικαστικές δραστηριότητες: Βίκυ Παναγιωτοπουλου, Νάνσυ Αποστόλου.
Εμψύχωση ομάδας/παιδιών:Χρήστος Λαζαρίδης, Αγγελική Σταματάκη
Βιωματική δράση/παρέμβαση/εικαστική ψυχοθεραπεία: Καίτη Καραγιάννη





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...