Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση στον νέο χώρο του Δικτύου

Με χαρά σας ανακοινώνω πως το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης : Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια απέκτησε τον δικό του χώρο. Ο χώρος βρίσκεται στην Κεραμεικού 28, είναι φιλική παραχώρηση της ομάδας @Communitism και θα τον μοιραζόμαστε με την ομάδα Syrian Youth (ομάδα νεαρών προσφύγων που αποφάσισαν να πάρουν το θέμα ένταξης στα χέρια τους). Μαζί θα συν-σχεδιάζουμε δράσεις ένταξης και δράσεις Αποδοχής που θα φέρουν τους λαούς μαζι. Το Communitism είναι μια νέα ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα. Χώροι εγκαταλελειμμένοι με πολιτιστική ή ιστορική αξία, χρησιμοποιούνται σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους, προς όφελος της κοινότητας.
Έτσι μια νέα πολύ σημαντική εποχή ξεκινάει για το Δίκτυο, μια συνέχεια , φτιαγμένη ακριβώς πάνω στο πνεύμα εκείνο όπως ξεκινήσαμε: μέσα στις κοινότητες των προσφύγων, τότε για να προσφέρουμε Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, σήμερα για να συμβάλουμε στην αποδοχή της Ετερότητας και στην ένταξή της στην Κοινωνία.
Στο χώρο κινούνται και δημιουργούν άτομα-κυρίως καλλιτέχνες, από 20 διαφορετικές εθνικότητες, τόσο πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και Έλληνες αλλά και καλλιτέχνες ή φοιτητές σε residency από διάφορες χώρες και πανεπιστήμια του κόσμου.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και ικανοποιημένη, καθώς στην ομάδα αυτή των νεαρών Σύριων, διέκρινα έναν ισορροπημένο πολιτικό και κοινωνικό λόγο, χωρίς συναισθηματισμούς και αερολογίες. Ώριμοι άνθρωποι που μπορούν και κατανοούν τα νοήματα στις συνθήκες. Στάση βγαλμένη όχι απο τη θεωρία αλλά από το βίωμα. Είμαι συγκινημένη και αισθάνομαι πως μας κάνουν μια μεγάλη τιμή που θα δουλέψουμε μαζί σε αυτό το νέο.

Θα τα δείτε από κοντά όλα αυτα.
Την ερχόμενη Κυριακή στις 5.30μμ, θα έχουμε την πρώτη συνάντησή μας στο χώρο, με σκοπό να παρουσιάσουμε τις δράσεις και τους σκοπούς μας στην ομάδα του Communitism.
Eτσι οι φίλοι που έχουν δουλέψει στο προσφυγικό, στο Φεστιβάλ, στο γηροκομείο, στο Red Umbrella και στις φυλακες θα μας κάνουν 10 λεπτά παρουσίαση. Ας ετοιμάσουν και υλικό για προτζέκτορα.
Εχετε υπόψιν πως ο χωρος είναι υπο διαμόρφωση και σε πολύ πρώιμη κατάσταση οπότε θα χρειαστούμε βοήθεια στον εξοπλισμό και στην διαμόρφωση .

Επίσης θα αρχισουμε να φτιάχνουμε πρόγραμμα εργαστηρίων και δράσεων. 
Όποιος εχει κάτι στο νου του θα το φέρει στη συνάντηση.
Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Ελένη Καραγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...