Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

"Τα παιδιά στέλνουν ευχές στους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού"



Αγαπητοί φίλοι σας στέλνω μια πληροφορία που θα σας δώσει χαρά.

Και φέτος στείλαμε ευχες παιδιών στα χέρια κρατούμενων οροθετικών στις φυλακές του Κορυδαλλού. δεν σκοπευαμε να κάνουμε και φέτος αυτή τη δράση καθως πολλά γινονται και τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα. Όμως το αίτημα ήρθε από τους ίδιους τους κρατουμενους "Δεν θα μας στειλετε και φέτος ευχές;".
Και το κάναμε.
Είναι μια δράση που είχα ξεκινήσει με τους μαθητές μου από το 2ο ΔΣ Μενιδίου το 2015.
Τώρα μαζί με το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης : Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια και σε συνεργασία πάντα με την Θετική Φωνή (Positive Voice) για 5η συνεχόμενη χρονιά, φέρνουμε τις παιδικές φωνές στα πιο ανήλεα μέρη της κοινωνίας μας.. Εκεί που άνθρωποι ξεχασμένοι, δυσκολεμένοι και άρρωστοι περιμένουν “κάτι” για να αισθανθούν ξανά σημαντικοί και πως αξίζουν να ζουν.
Τέσσερα σχολεία εφέτος (ίσως να έχουμε και άλλα τις επόμενες ημέρες, το 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου , το 2ο Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Περιστερίου και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, έστειλαν ευχές με κάρτες και ζωγραφιές παιδιών και αυτές θα φτάσουν στα χέρια των οροθετικών κρατούμενων του Νοσοκομείου Φυλακών του Κορυδαλλού τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια οι ίδιοι θα τις χρησιμοποιήσουν για να διακοσμήσουν τους τοίχους εκείνου του τόπου που κάποιοι χαρακτηρίζουν “κολαστήριο”.
Για 5η χρονια μαζέψαμε τις ευχές των παιδιων που απευθύνουν Πίστη Ελπίδα, Αποδοχή, Κατανόηση και συμβουλές για αυτούς τους ανθρώπους.
Σαν Δίκτυο δεν μας αρέσουν οι στείρες ακτιβιστικές ή φιλανθρωπικές δράσεις. Δεν θέλουμε οι δράσεις μας να πηγάζουν από το συναίσθημα. Θέλουμε να πηγάζουν από Σκέψη, Διάλογο, Κατανόηση .
Σε ένα τέτοιο δύσκολο θέμα, οι Δάσκαλοι των παιδιών έβαλαν το σωστό πλαίσιο και τις σωστές ερωτήσεις, πριν οι μαθητές κάνουν τη πράξη. Μίλησαν για όλα. Για το τι είναι Φυλακές, τι είναι Εγκλεισμός, τι είναι το HIV και τι σημαίνει να είσαι οροθετικός κρατούμενος.


Αγαπούμε του Τολμηρούς αυτούς δασκάλους που ρισκάρουν, παραβιάζουν τις παραδοσιακές θεματικές και αφήνουν στα παιδιά περιθώρια να ανακαλύψουν την Αλήθεια.
Και του χρόνου!

1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου






















2ο Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης - ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη




Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Περιστερίου









Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...