Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή σε εικαστική έκθεση με θέμα: "Ο Ξένος"

ΞΕΝΟΣ
Εικαστική έκθεση-Project

To Δίκτυο Τέχνης και Δράσης διοργανώνει εικαστική έκθεση-project με θέμα: “Ο Ξένος”.
Η έκθεση ΞΕΝΟΣ έχει σαν στόχο να καταγράψει κάποιες από τις κοινωνικές ετερότητες που βάλλονται, αμφισβητούνται ή δέχονται κοινωνική κατάκριση ή περιθωριοποίηση.

Με αφορμή το κείμενο του Καμύ, οι Ξένοι αυτής της γης κουβαλούν το αίσθημα ότι δεν “ταιριάζουν” και δεν έχουν ενσωματωθεί σε αυτή την κοινωνία έτσι όπως είναι οργανωμένη.

Ποιοι θα συμμετέχουν.
Το Κάλεσμα για συμμετοχή είναι γενικό,αφορά εικαστικούς καλλιτέχνες, φωτογράφους,video artist, κ.α. και δεν αφορά μόνο μέλη του Δικτύου. Η επιλογή θα γίνει από τους επιμελητές/συντονιστές και τα βασικά κριτήρια θα είναι η Ακαδημαϊκή κατάρτιση των συμμετεχόντων και το σύγχρονο ύφος της δουλειάς τους.

Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις που αφορούν παράλληλες δράσεις με το εικαστικό project:π.χ.: βιωματικά εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, διαλέξεις , δράσεις performance, κ.α.

Που θα γίνει;
Η πρόθεσή μας είναι η έκθεση να παρουσιαστεί κάπου κεντρικά ( ήδη είμαστε σε επικοινωνία με χώρους) αλλά να μην μείνει εκεί μόνο. Επιθυμούμε η έκθεση “Ξένος” να υποστηρίξει ερευνητικά projects Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε συνέδρια, σεμινάρια κ.α.

Πότε θα γίνει;
Στόχος μας είναι η πρώτη έκθεση να γίνει τον Ιούνιο (2016).

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η μουσειολόγος, Ευτυχία Καλοχαιρέτη.

Βιογραφικό και δείγμα/φωτογραφίες από πρόσφατη δουλειά μπορείτε να στείλετε μέχρι  τέλος Ιανουαρίου στο email: ele.karagianni@yahoo.gr

Για το project αλλά και για πληροφορίες που αφορούν και άλλες δράσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog ή την ομάδα στο Face book με τον τίτλο: ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια)





Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...