Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία, συλλογικότητες, οργανώσεις αλλά και σε οικογένειες


2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής



Το 2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής είναι γεγονός. Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του 1ου που έγινε στις αρχές του Οκτώβρη, είμαστε στην διαδικασία προετοιμασιών για το επόμενο που θα γίνει Σάββατο 2 Ιουνίου στο ίδιο σημείο, δηλαδή στον πεζόδρομο δίπλα από το σταθμό Θησείου εκεί που βρίσκεται το κτίριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων.
Πρόκειται στην ουσία για ένα Παιδικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που σαν στόχο έχει να ενθαρρύνει τον πυρήνα της κοινωνίας που ουσιαστικά είναι το Σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινωνία των Πολιτών, να μιλήσουν ανοικτά για την αποδοχή και την συμπερίληψη εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και διακρίσεις. Όχημά μας σε αυτή τη δράση είναι η Τέχνη σε όλες τις εκφράσεις της και η Δημιουργικότητα.
Φέτος λόγω της παγκόσμιας ημέρας των γονέων, που είναι η 1η Ιουνίου, προσκαλούμε και οικογένειες να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας κάποια δράση που οργανώνουν στην κοινότητά τους, κάποιο έργο τέχνης ή εργαστήριο γύρω από την θεματική της Αποδοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για μια ημέρα (από τις 11:00πμ έως τις 11:00μμ) θα στηθούν αυτοσχέδιες παρουσιάσεις και τραπεζάκια ενημέρωσης, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις καλλιτεχνών, συναυλίες κ.α. από τα ίδια τα παιδιά, τα σχολεία, τις οικογένειες, τις συλλογικότητες και τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την Παρέλαση της Αποδοχής, όπου με τη συνοδεία συγκροτήματος κρουστών θα κυκλώσουμε την περιοχή κρατώντας πλακάτ και πανό με συνθήματα που θα έχουν γράψει τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: ΔΊΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ και οισυντονιστές της δράσης, έχουν την προσδοκία να δημιουργήσουν μια νέα προσέγγιση αλλά και “αισθητική¨ γύρω από την αντιρατσιστική δράση και να γεννηθεί ένας θεσμός ο οποίος θα διαχυθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήδη στο Ναύπλιο οργανώνεται για δεύτερη χρονιά αντίστοιχο φεστιβάλ και “στήνονται” από εκπαιδευτικούς και σε άλλους νομούς οργανωτικοί πυρήνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.


Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ και εκπροσωπείται κάποιο σχολείο, οικογένεια, οργάνωση ή συλλογικότητα, ή αν είστε καλλιτέχνης, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα: https://artschoolfestival.blogspot.gr/


Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...