Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ημερίδα ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ




ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ
και ΔΡΑΣΗΣ
τηλ.επικ.: 6936872873

1o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ σας προσκαλεί στην ημερίδα:

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
29 Ιανουαρίου 2016,
5:00μμ-9:30μμ, Αίθουσα κινηματογράφου
Α.Σ.Κ.Τ. Πειραιώς 256

Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ ( http://balloonartpeople.blogspot.gr/ ) είναι ένα καινούριο δίκτυο που σαν σκοπό έχει να ενώσει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές και όσους γενικά ενδιαφέρονται για την ανθρωπιστική παιδεία, κάτω από τον κοινό στόχο της διάχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την Τέχνη. Επίσημα δημιουργήθηκε από μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης , το Σεπτέμβρη 2015.

Μέσα από το πρίσμα της Κριτικής Παιδαγωγικής και Φιλοσοφίας, κινούμαστε σε δύο πεδία δράσεων: Το πρώτο είναι γύρω από την προσπάθεια να “αναδείξουμε” ένα πρότυπο εκπαιδευτικού που θα τολμήσει να εργαστεί έξω από τα πλαίσια της σχολικής τάξης και να αλληλεπιδράσει με την κοινωνία.
Στο δεύτερο πεδίο των δράσεών μας με πρότυπο “Το Θέατρο του Καταπιεσμένου” του Αουγκούστ Μπόαλ, θέλουμε να φτιάξουμε κινητά εργαστήρια εικαστικών όπου καταπιεσμένες  κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να εκφραστούν με εικαστικά μέσα.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουμε τους στόχους, τα σχέδια και  τις δράσεις του Δικτύου  που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε χώρους ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως: στους πρόσφυγες του Ελαιώνα, στους κρατούμενους του νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού και ότι άλλο ετοιμάζεται.
Ειδικοί της παιδαγωγικής επιστήμης θα μας μιλήσουν για τις θεωρητικές αλλά και τις πρακτικές διαστάσεις της Κριτικής παιδαγωγικής, το ιστορικό πλαίσιο και τους σκοπούς του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, τη σύνδεση του σχολείου με την πραγματική ζωή και άλλα παρεμφερή ζητήματα.

Τέλος θα είναι μαζί μας και θα μας εμψυχώσουν  με την προσωπική τους ιστορία «μάχιμοι άνθρωποι», όπως γονείς παιδιών  με αναπηρία, πρόσφυγες και άλλοι.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Με όλους αυτούς τους ανθρώπους μας ενώνει η αγάπη για τη Τέχνη και η Αγάπη για τον Άνθρωπο.


Με εκτίμηση,
Δίκτυο τέχνης και Δράσης

Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια




Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...