Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

1ο σχολικό Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης 3ου ΔΣ Ναυπλίου

Αγαπητοί φίλοι με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το 1ο σχολικό Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης για το Ναύπλιο, πως είναι γεγονός.
Τα Φεστιβάλ αυτά είναι μια ιδέα που ξεκίνησε η Ελένη Καραγιάννη τα προηγούμενα χρόνια σε σχολεία της Β/θμιας και της Α/θμιας όπου εργαζόταν ως εικαστικός και γίνονταν μέσα στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων. Τα Φεστιβάλ αυτά πήραν διάφορες μορφές και ξεκίνησαν από σχολεία των Κάτω Πατησίων το 2001 και συνεχίστηκαν και στο Ίλιον για να πάρουν την πλήρη μορφή τους τα προηγούμενα χρόνια στο Μενίδι.
Τα Φεστιβάλ διοργανώνονται από ομάδα εκπαιδευτικών και στόχος είναι να "ανοίξουν" το σχολείο στην τοπική κοινότητα και να αλληλεπιδράσουν με κοινότητες μεταναστών, ευπαθείς ομάδες και διάφορες εναλλακτικές μορφές Τέχνης.
Γίνεται μια προσπάθεια από μέλη του Δικτύου Τέχνης και Δράσης να υποστηριχθούν ως θεσμός και γι αυτόν το λόγο σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα τέτοια Φεστιβάλ τον οποίων η οργάνωση είναι σε εξέλιξη.

Το Δίκτυο θα είναι στο Ναύπλιο το ερχόμενο Σαββατοκυριακο και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της δασκάλας και διευθυντριας του 3ου ΔΣ Ναυπλίου κ. Χρύσα Σαββάκη όπου μαζι με τον συλλογο διδασκόντων και τους γονείς του σχολείου διοργανώνουν το Φεστιβάλ.
Ειστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε να γιορτάσετε μαζί μας την Αγάπη, την Αλληλεγγύη και την Αποδοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ:

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Πλατεία Εθνοσυνέλευσης, Ναύπλιο
Τηλ: 2752028193
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Χρύσα Σαββάκη, 6937379460
csavvaki@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   « Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης »  
3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Υπό την αιγίδα Δήμου Ναυπλιέων
                  ( Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού)
     Κυριακή 19 Μαρτίου, 4:30μμ-10:00μμ,
στο  προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης

                Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και με αφορμή τα περιστατικά μισαλλοδοξίας και διάθεσης  αποκλεισμού ευπαθών ομάδων από το ελληνικό σχολείο, όπως οι πρόσφυγες, αποφασίσαμε πως η σχολική κοινότητα δεν πρέπει να σιωπήσει.
                 Με σεβασμό στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, η σχολική μας κοινότητα διεκδικεί και κάνει χώρο τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην τοπική κοινωνία μας, ώστε  όλα τα παιδιά να μπορούν να λάβουν μόρφωση και  ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, κ.α.
                Ξεκινάμε από φέτος και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η ιδέα και τις επόμενες χρονιές, το 1ο Φεστιβάλ  Αγάπης και  Αλληλεγγύης, όπου με όχημα την Τέχνη και όλες τις εκφράσεις της, θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα Αποδοχής μαζί με την κοινότητα της πόλης μας.

                Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί και εισηγήσεις φορέων και συλλόγων που ευαισθητοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα λάβουν χώρα βιωματικές δράσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.

Έτσι αναλυτικά, στο προαύλιο του σχολείου και στην πλατεία εθνοσυνέλευσης, θα συμβούν τα εξής:

Τραπεζάκια ενημέρωσης από τους:

Ζω.Ες (φιλοζωικη ομάδα), Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, ΣτοΑ – Αλληλέγγυο εμπόριο,  Δημοτικοί λαχανόκηποι,    Κοινωνικό φροντιστήριο Ναυπλίου,   Φιλοζωικός σύλλογος Άργους  Λάιζα,  Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους,   Ανοιχτός κοινωνικός χώρος: Δον Κιχώτης,   Ερυθρός Σταυρός – Σαμαρείτες,  Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Αργολίδας.
Χαιρετισμοί-Ομιλίες:
Χρύσα Σαββάκη - Διευθύντρια 3ου ΔΣ Ναυπλίου,  Τάσσος Χειβιδόπουλος -Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, Δημήτριος Κωστούρος – Δήμαρχος Ναυπλιέων, Θεοδόσιος Καραμάνος-Προϊτάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας Εκπίδευσης Αργολίδας, Ελένη Καραγιάννη Πρόεδρος Δίκτυου Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια).
Εικαστικά  εργαστήρια
Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια):  Εργαστήριο στο δρόμο. Οι καλλιτέχνες της ομάδας θα φτιάξουν μαζί με τα παιδιά έργα, κατασκευές και κάρτες, που με αυτές θα στολίσουν τις γωνιές της πόλης.
Francesco Moretti: Δημιουργία γλυπτού από πλαστικά μπουκάλια.
Εύα Δημητριάδου: Μικροί και μεγάλοι στολίζουν τους χώρους του φεστιβάλ με το πορτραίτο τους, μαζί με ένα γραπτό μήνυμα.
Θεατρικά δρώμενα και εργαστήρια
Χριστίνα Ζώνιου και φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών Παν/μιου Πελ/νησου: Μονόλογοι από το Αιγαίο
 Άλκηστη Καραγιάννη, Αναστασία Παπαλάμπρου, Βιολέτα Παναγιωτίδη: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσιοι
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Μαρίνα Σταματοπούλου: Δημιουργία χαϊκού
Εργαστήριο παραμυθιού
Κοινωνικό Παντοπωλείο-Αλληλέγγυα Δράση της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, Ντίνα Καλογεροπούλου: «διαφέρω-διαφέρεις-διαφέρει………μοιάζουμε»
Παρέλαση
Μετά τις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια θα ακολουθήσει Παρέλαση έξω από το σχολείο με την  μπάντα κρουστών Quilombo. Η παρέλαση θα φτάσει μέχρι το άγαλμα «Χαμένες Πατρίδες» στην  Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου όπου θα καταθέσουμε τις κάρτες και τις ευχές μας για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς ρατσισμό.
Στη συνέχεια η παρέλαση θα επιστρέψει στο σχολείο για να συνεχίσουμε με περισσότερες καλλιτεχνικές δράσεις, με τη συμμετοχή του συλλόγου Μολδαβών στο Ναύπλιo: Basarabia, να απολαύσουμε το Πολυπολιτισμικό τραπέζι, το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι μαμάδες της κοινότητάς μας, και στηρίζεται από την ομάδα: Πρόνοια Ναυπλίου - Συνοικία το όνειρο, να παρακολουθήσουμε Χορευτικό από μαθητές Γεωργιανού σχολείου στην Αθήνα και Χορευτικό από μαθητές του 3ου Δημοτικού.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με Συναυλία των:

Miniature solar systems και  των Halfnote.


Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...