Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα για την εκπαίδευση των παιδιών/προσφύγων του Ελληνικού
















ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ 
     και ΔΡΑΣΗΣ   
                                          


Αθήνα  30-9-2016 

Αγαπητοί φίλοι,
 Ύστερα από 3 μήνες δράσεων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού, θα θέλαμε να ζητήσουμε για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας. Οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι πολλές και τα "χέρια" βοηθείας λίγα, ενώ η Εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων δεν έχει οργανωθεί ακόμα από τους επίσημους φορείς.

Η Ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών του Δικτύου παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους εδώ και ένα χρόνο σε διάφορες δομές της Αθήνας, σε εβδομαδιαία βάση, κατά περιόδους ακόμα και καθημερινά. Δεν είναι ευκολο. Αλλά συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά, στο όνομα της Αλληλεγγύης και της αποδοχής.
Δεν εγκαταλείπουμε.

Έτσι λοιπόν προσκαλούμε φίλους εθελοντές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, γονείς, μαθητές, φοιτητές, και όποιους άλλους έχουν διάθεση να ενισχύσουν το "άτυπο" σχολείο του Ελληνικού που έχουμε φτιάξει, με την παρουσία και τις δημιουργικές ιδέες τους. 
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας σε αυτό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) είναι ένα καινούριο δίκτυο που σαν σκοπό έχει να ενώσει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές και όσους γενικά αγαπούν τον Άνθρωπο και την Τέχνη.   Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα έχει οργανώσει καλλιτεχνικές-παιδαγωγικές δράσεις  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως εργαστήρια σε παιδιά και εφήβους, αλλά και σε ενήλικες  πρόσφυγες σε  δομές  φιλοξενίας: όπως στο Πεδίο του Άρεως, στην πύλη Ε1 του Πειραιά, στον  Ελαιώνα , στον ξενώνα φιλοξενίας  ασυνόδευτων Στέγη Plusστην  Φιλοξενία προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, στις αφίξεις στο Ελληνικό κ.α. Τα εργαστήρια είναι εικαστικά, θεατροπαιδαγωγικά, γλωσσικά, μουσικά, χορού, χειροτεχνίας , κ.α.
                 
Ευχόμαστε στην θετική σας ανταπόκριση.

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τα παρακάτω άτομα :
Συντονίστρια :
Χριστίνα Νομικού:
τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109911615

Περισσότερα για το Δίκτυο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/


Με εκτίμηση
Δίκτυο Τέχνης και Δράσης,
Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...