Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ενδυνάμωση μέσα απο την Τέχνη σε sexworkers (R.U.A.)

Η Θετική Φωνή έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες το κέντρο ημέρας RED UMBRELLA για άτομα που εργάζονται στο σεξ στο δρόμο. Πρόκειται για ένα κέντρο ενδυνάμωσης όσων εκτίθενται σε τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας Ο στόχος δεν είναι να έρθουν στο «σωστό» δρόμο αλλά να προσφερθούν τα μέσα  (πχ, σύριγγες, προφυλακτικά , τεστ HIV, κ.α.) ώστε να προστατευτεί η υγεία αυτών των ανθρώπων. Eπίσης παρέχεται νομική, ιατρική συμβουλή, εμψύχωση, συμβουλευτική και συνεδρίες από εξειδικευμενους ψυχολόγους.
Όση ώρα περιμένουν στο σαλόνι τα κορίτσια για αυτές τις υπηρεσίες, μπορούν να χαλαρώσουν, να επικοινωνήσουν, να δεχθούν υπηρεσίες αισθητικής , να βρουν ρούχα  από την γκαρνταρόμπα του κέντρου, να ακούσουν μουσική και άλλα.
Εκεί κάπου  βρίσκεται και το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης. Η Ελένη Καραγιάννη  με την Άννα Λίoλιου έχουμε φτιάξει τη γωνιά της Τέχνης, όπου τα κορίτσια μπορούν να χαλαρώσουν μέσα από διάφορες εικαστικές δραστηριοτητες (ζωγραφική, σχέδιο, κολλάζ, υφαντική, κατασκευές κ.α).

Εκεί τα κορίτσια ενθαρρύνονται να αφήνουν τις  ιστορίες τους πάνω στο χαρτί... τους συμβολισμούς τους, τα συναισθήματά τους.  Κι εκεί για άλλη μια φορά βλέπω τους ενήλικες-παιδιά να διστάζουν να τραβήξουν τη πρώτη γραμμή: "άραγε μπορώ; Μπορώ να τραβήξω τη δική μου γραμμή; Τη δική μου γραμμή που θα αποφασίσω εγω που θα είναι η αρχή της και που το τέλος της;»

Γι αυτά τα μικρά αλλα τεράστια βήματα προς την "Αίσθηση του Εαυτού", η Τέχνη κι εμείς θα είμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες...
 Παρακάτω θα βρείτε μερικές εικόνες από έργα των κοριτσιών μας...






















Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...