Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

900 κουβέρτες

Στις κρύες ημέρες του Ιανουαρίου που πέρασαν, το Δίκτυο συνεργάστηκε με διάφορες οργανώσεις για να μοιράσουν 900 κουβέρτες σε συνανθρώπους μας που τις χρειάζονταν.
Φορτώσαμε 6 οχήματα –φορτηγά, βάν, αγροτικά, ΙΧ- με 45 παλέτες με κουβέρτες και «βάλαμε μπρος» για να ζεστάνουμε συνανθρώπους μας που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζεσταθούν με αυτό το κρύο. Αφετηρία της δράσης αυτής υπήρξε η γενναιόδωρη δωρεά του International Rescue Committee Hellas, το οποίο δώρησε στο Δίκτυο 900 κουβέρτες.
Την δωρεά ανάλαβε και συντόνισε η Γενική Γραμματέας του Δικτύου, Ευτυχία Καλοχαιρέτη σε συνεργασία με την Μυρτώ Φωτεινού εκπροσώπου του IRC.
Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (ΔΤΔ) σε συνεργασία του International Rescue Committee (IRC), την Θετική Φωνή, την Εθελοντική Ομάδα R.O.A.D.S., Οικοτροφείο Πεντέλης ΕΠΑΨΥ και το Γηροκομείο Αθηνών, μοίρασε 900 κουβέρτες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το Δίκτυο θα ήθελε να ευχαριστήσει τα 16 άτομα συμμετείχαν, 10 εργαζόμενους και 6 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων της της Ευτυχίας Καλοχαιρέτη, της Χριστίνας Νομικού, της Έφης Φουρίκη, της Τζιωρτζίνας Τζήλιου, του Μάνθου Κουμαριανού και του Πλούτωνα Κλινάκη.

Συγκεκριμένα από την δράση αυτή δόθηκαν:
300 κουβέρτες σε πρόσφυγες της κατάληψης στην οδό Μερλιέ
200 κουβέρτες σε ηλικιωμένους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.
160 κουβέρτες σε άστεγους σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα R.O.A.D.S.
100 κουβέρτες σε street sex workers
100 κουβέρτες σε οροθετικούς των φυλακών Κορυδαλλού

40 κουβέρτες σε τροφίμους του Οικοτροφείου Πεντέλης ΕΠΑΨΥ







Ημερίδα: Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων


                                                          @ Κ.Peterson

                                  

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης

 σας προσκαλεί στην ημερίδα:

Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

10 Φεβρουαρίου, 2017
5:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.,
Στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά,
 Πειραιώς και Γρ. Λαμπράκη


Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ  είναι ένας καινούριος σύλλογος που σκοπό έχει να ενώσει  εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές, κ.α., κάτω από τον κοινό στόχο σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις πραγματικές σύγχρονες  ανάγκες και προβλήματα.
Ένα από τα δύσκολα κοινωνικά θέματα είναι η κακοποίηση των ζώων. Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη μειωμένη προώθηση φιλοζωικής κουλτούρας στα σχολεία, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (ΔΤΔ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γύρω από τα δικαιώματα των ζώων και να αναλάβουν σχετική δράση.
Βασικός στόχος του προγράμματος που προτείνουμε είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας σχετικά με την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων,  την προστασία των αδέσποτων της περιοχής,  την προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων,  τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων και γενικότερα  όποια ανάγκη διαπιστώσουν σε σχέση με τα ζώα του τόπου τους.
Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «Βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα δικαιώματα των ζώων». Επίσης κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».
Στην ημερίδα αυτή θα ακούσουμε από άτομα που γνωρίζουν  το φιλοζωικό ζήτημα, θα μας  ενημερώσουν για το νομικό πλαίσιο της προστασίας των ζώων, τις παραμέτρους φροντίδας τους, θα μας προτείνουν δράσεις και θα μας εμπνεύσουν ώστε να γίνουμε πιο ενεργοί  σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα για το δίκτυο θα βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/ 
Περισσότερα για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: http://drasimathitwn.blogspot.gr/


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

  "Τι είναι το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης-Παρουσίαση φιλοζωικού προγράμματος»  Χριστίνα Νομικού, δασκάλα, διευθύντρια 7ου Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου υποψήφια Δρ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Αντιπρόεδρος Δικτύου Τέχνης και Δράσης.

 «Όταν το σχολείο αποκτά τετράποδους φίλους», Παρουσίαση προγράμματος Φιλοζωίας Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά.  Φιλοζωική Ομάδα του Ραλλείου Γυμνασίου,  και ο υπεύθυνος καθηγητής Νίκος Αρφανάκος, καθηγητής Πληροφορικής.

«Τα δικαιώματα των ζώων και τα καθήκοντά μας προς αυτά» Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, επίκουρος καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής ΕΚΠΑ, Δ/ντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής Unesco.

 «Φιλοζωία και Νομοθεσία» Χρήστος Πέτκος, δικηγόρος και συντάκτης του σχετικού οδηγού.


«Πώς το Roots & Shoots του Jane Goodall Institute  μπορεί να ενισχύσει ένα φιλοζωικό πρόγραμμα». Παρουσίαση της πλατφόρμας δράσεων - Έφη Δουβίτσα,  Βιολόγος, υπεύθυνη σεμιναρίων Roots&Shoots Greece, υποψήφια Δρ. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, μέλος του Δικτύου Τέχνης και Δράσης.

«Γιατί αγαπάμε τα ζώα; Η φιλοζωία ως ένα μέσο εξέλιξης του Ανθρώπου». Παρουσίαση των δράσεων που έγιναν στο 2ο ΔΣ Αχαρνών-Ελένη Καραγιάννη, Πρόεδρος Δικτύου Τέχνης και Δράσης, εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής/Μ.Α. Ανθρωπιστικών σπουδών.

 «Η κακοποίηση ζώων από παιδιά και εφήβους ως πρόδρομος διαταραχών της ψυχικής υγείας μελλοντικών ενηλίκων» (Οι ευεργετικές επιδράσεις της σχέσης παιδιού- σκύλου και οι φιλοζωικές ενημερώσεις σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς, ως το μοναδικό μέσο αλλαγής της παιδείας και της νοοτροπίας απέναντι στα ζώα).-Παπαποστόλου Κατερίνα, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων (Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy), Δημιουργός Ζω.Ε.Σ.

  «Βλέποντας με τα μάτια ενός σκύλου: μια εισαγωγή στους σκύλους οδηγούς τυφλών». Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου  Ψυχολόγος στο ΓΝ Παίδων "Η Αγία Σοφία", Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος, Σχολής Σκύλων - Οδηγών "Λάρα".

 «Χαρούμενες πατούσες»  3ο ΔΣ Ναυπλίου: Σοφία Δρίτσα μαθήτρια Στ` τάξης και Χρύσα Σαβάκη  δασκάλα-Διευθύντρια σχολείου

 «Animal Alert» από το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Δράση που εμπλέκει την Τέχνη με σκοπό  την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας στο σχολείο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Ελευθέριος Δάφνος καθηγητής Εικαστικών, Θεοδώρα Μάνου Φιλόλογος, Δώρα Βάκα καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας .

 «Το φιλοζωικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Δημητρίου». Αρετή Προβατά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 «Θεατρικές Τεχνικές και Μέθοδοι για προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης. Ένα παράδειγμα εφαρμογής για την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωία». Δέσποινα Μιτσιάλη,  θεατρολόγος.




Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές και οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα της ημερίδας.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...