Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Φιλοζωικό φυλλάδιο

Ένα από τα θέματα που θα ασχοληθούμε φέτος και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι το Φιλοζωικό, καθώς τα μέλη του Δικτύου υποστηρίζουν πως η κακοποίηση των ζώων είναι ενα καθαρά ανθρωποκεντρικό ζήτημα με πολλές προεκτάσεις  που αφορούν στην έκφραση της βίας.
 Είμαστε στη διαδικασία κατάθεσης στο ΥΠΕΠΘ σχετικής πρότασης για ενθάρρυνση ειδικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.
Θα ενημερωθείτε σύντομα γι αυτό.

Ο σκοπός της ενημέρωσης αυτής είναι το πόσο θλιβερή είναι η εμπειρία που είχα φέτος το καλοκαίρι στο νησί της Κρήτης και στις περιηγήσεις μου στα χωριά του νησιού.
Τα βαρελόσκυλα, οι φόλες, η έλλειψη σίτισης και γενικής φροντίδας των ζώων ήταν κάτι που το συναντούσες σχεδόν καθημερινά.

Για άλλη μια φορά φυσικά ο φιλόζωος αντιμετωπίζεται ως ο γραφικός ευαίσθητος που "ενοχλεί" τους "σοβαρούς" ανθρώπους στην καθημερινότητά τους.Το νομοθετικό  σύστημα έχει ορίσει σοβαρές ποινές που ωστόσο είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αφού την ευθύνη της  καταγγελίας (και τις κοινωνικές συνέπειές της) βαραίνουν τον πολίτη- μάρτυρα του αδικήματος.
Το να κάνεις καταγγελία στην Κρήτη είναι σα να ενθαρρύνεις "βεντέτα".Ετσι απλά.

Ετσι σε ένα τέτοιο αδιέξοδο βρέθηκα εφέτος όταν είδα να κακομεταχειρίζονται και να θανατώνονται ζώα.

Κάτι έπρεπε να κάνω.
Έφτιαξα λοιπον μια αφίσα την οποια την ψηφιακή της μορφή την κοινοποίησα σε σελίδες οικισμών και συλλόγων της Επαρχίας και την εκτύπωσα για να τη μοιράσω σε καφενεία σε χωριά της Κρήτης.
Δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική αυτη η δράση. Έστω και ενας εάν ενημερωθεί για τα πρόστιμα ίσως να κάνει μια μικρή διαφορά.

Απλά "Κάτι" έπρεπε να κάνω.

Σας προτρέπω να κάνετε κι εσείς "Κάτι"
Κοινοποιήστε ελεύθερα!!

Με εκτίμηση,
Ελένη Καραγιάννη

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...