Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η γνωριμία με την Fat Fatale της Στέλλας Αντωνιάδου.




H Στέλλα Αντωνιάδου είναι εικαστικός και ασχολείται με την ζωγραφική. Πιο συγκεκριμένα με την εικονογράφηση, το σκίτσο και τα comics. Είναι απόφοιτος της σχολής ΑΚΤΟ στο τμήμα σκίτσο/comics/cartoon, αλλά και της σχολής καλών τεχνών της Φλώρινας. Χρησιμοποιεί μέσα παραδοσιακά αλλά και ψηφιακά σκοπεύοντας στο μέλλον να επεκταθεί περαιτέρω στις ψηφιακές μορφές τέχνης. Η πρώτη γνωριμία του Δικτύου με την καλλιτεχνική της δουλεία έγινε μέσω των ιστοριών της πληθωρικής Fat Fatale που μοιράζεται η ίδια στην προσωπική της σελίδα.


“Μια από τις βασικές θεματικές που με απασχολούν στο έργο μου είναι οι διατροφικές διαταραχές. Αυτό ξεκίνησε από την περίοδο που δούλευα τα έργα για την πτυχιακή μου έκθεση στην σχολή καλών τεχνών. Το θέμα της έκθεσης αυτής ήταν το δίπολο "παχυσαρκία-ανορεξία". H σύγκριση των δύο καταστάσεων στα κοινά και στις διαφορές τους, η παρουσίαση αυτών των σωματότυπων, τους οποίους ο περισσότερος κόσμος δεν έχει συνηθίσει να βλέπει γυμνούς, αλλά και ο προβληματισμός σχετικά με το πως η κοινωνία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αυτά τα χαρακτηριστικά.”

“Προσφάτως έχω επικεντρωθεί στο θέμα της παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα στην καθημερινότητα των παχύσαρκων ανθρώπων και κυρίως των γυναικών. Αυτό το θέμα πραγματεύεται μια καινούρια σειρά comics που σχεδιάζω. Κεντρική ηρωίδα είναι η Fat fatale η οποία αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες με λίγα ή πολλά παραπάνω κιλά. Πώς είναι η καθημερινότητα μιας υπέρβαρης γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής της. Ο ρατσισμός που αντιμετωπίζει καθημερινά και τα πρότυπα "ομορφιάς" που επιβάλλονται από τα διάφορα μέσα και άλλα σχετικά ζητήματα. Η διάθεση στις ιστορίες είναι πάντα χιουμοριστική και αυτοσαρκαστική. Οι δε ιστορίες κινούνται μεταξύ φαντασίας, υπερβολής και αλήθειας. Σκοπός μου είναι με τις ιστορίες της Fat Fatale οι αναγνώστες να γελάσουν πολύ και να προβληματιστούν ακόμα περισσότερο.” 
Η τέχνη και εν προκειμένω τα comics είναι ένα ελκυστικό εργαλείο για να συζητηθούν - διερευνηθούν τέτοια ζητήματα και να αναζητηθούν τρόποι για να καλλιεργηθεί η εν συναίσθηση και η αποδοχή από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ας βοηθήσουμε την Fat Fatale  και την δημιουργό της να μεταφέρουν το μήνυμα τους σε περισσότερους.
 
Δείτε :
την σελίδα της Fat Fatale εδώ  
την προσωπική σελίδα της Στέλλας Αντωνιάδου εδώ ή ακολουθήστε την στο Facebook.
Έχετε κάποια πρόταση; Μη διστάσετε να τη συζητήσετε μαζί της!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...