Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αποτελέσματα και προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων

Παρακάτω θα βρείτε τα αποτελέσματα και τις προτάσεις της επιστημονικής Επιτροπής για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων.
Κάπου εκεί στους πίνακες αναφέρεται και το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ως μια από τις συλλογικότητες-ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών που πρόσφερε δημιουργική απασχόληση στα παιδιά των προσφύγων.
 Προφανώς χρησιμοποίησαν την πρόταση που έχουμε καταθέσει στον Ελαιώνα. Γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγιναν και άλλα εργαστήρια (σταθερά και περιοδικά) σε χώρους όπως στον Πειραιά, στην Στέγη plus,στο κέντρο φιλοξενίας στη Μερλιέ, στο Ελληνικό κ.α.
Η Επιστημονική Επιτροπή για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων συστήθηκε με εντολή του Υπουργού Παιδείας (ΓΓ1/47070 της 18/3/2016).
Αντικείμενο του έργου της ήταν:
1. Να καταγράψει τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας, να εντοπίσει δράσεις που ήδη έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο και να αποφασίσει ποιες μπορούν   εφαρμοστούν κατά το διάστημα του καλοκαιριού σε πρώτη φάση πιλοτικά σε κάποιους καταυλισμούς και μετά, σταδιακά, στο σύνολό τους,
2. Να αναλάβει την οργάνωση και την εποπτεία των δράσεων αυτών,
3. Να διαμορφώσει προτάσεις για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και για την ένταξή τους στις δομές του εκπαιδευτικού συστήματος κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.




Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...