Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα: Μια ζωγραφιά για τις φυλακές του Κορυδαλλού



( H δράση πήρε παράταση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου)


"Τι δουλειά έχουν οι ζωγραφιές του παιδιού μου στα χέρια κακοποιών;" είχε πει ένας πατέρας όταν ζήτησα από τους μαθητές μου το 2015 να ετοιμάσουν ένα μηνυμα ελπίδας για τους τρόφιμους του νοσοκομείου του Κορυδαλλού και συγκεκριμένα για την πτέρυγα των οροθετικών.

Οι ζωγραφιές εφτασαν στα χέρια αυτών των ανθρώπων και αν και εχουν περάσει 2 χρόνια συνεχίζουν να κοσμούν τους γκρίζους τοιχους του "κολαστηρίου".
Δεν είναι ζωγραφιές όμως. Είναι παιδικές χαρούμενες φωνές που τρέχουν ανάμεσα στους γκρίζους διαδρόμους, κάνουν αντίλαλο και αγγίζουν πληγωμένους ψυχικά και σωματικά ανθρώπους :
"Θα τα καταφέρεις! Μην το βάζεις κάτω !" είπε ο μικρός Κωστάκης της Γ` Δημοτικού και ένας άλλος Κωστάκης σκούπισε τα μάτια του.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Γι αυτό ζητάμε από τους φίλους εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου Τέχνης και Δράσης να ετοιμάσουν εναν φάκελο με έργα και ευχετήριες κάρτες μαθητών τους για να στολίσουν τους διαδρόμους των φυλακών.

Η δράση όπως και το 2015 θα γινει σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης για τους οροθετικούς των φυλακων του Κορυδαλλου της ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ και της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών.

Το φάκελο με τις ζωγραφιές μπορείτε να στειλετε μέχρι τις 23Δεκέμβρη 2017,
στα γραφεία της Θετικής Φωνής: 
Αγίων Αναργύρων 13, 10554, Αθήνα
Υπόψιν: Γιώργου Παπαδοπετράκη
με τον τίτλο: Μια ζωγραφιά για τον Κορυδαλλό

Το κάλεσμα δεν αφορά μονο σε σχολεία, αλλά σε οποιοδήποτε άλλον φορέα ή πρόσωπο θα ήθελε να κάνει ενα τέτοιο δώρο.

Περισσότερα για τη δράση μπορείτε να βρείτε :ΕΔΩ

Μπορείτε να επικοινωνησετε για περισσότερες πληροφορίες στο email: ele.karagianni@yahoo.gr
 ή στο 6936872873




Νέα Συνέλευση μελών του Δικτύου Τεχνης και Δράσης

Αγαπητοί φίλοι,

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Τέχνης και Δράσης που είχε προγραμματιστεί τον προηγουμενο μήνα, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.
Θα επαναληφθεί αυτό το Σάββατο στις 6.30μμ στο καφενείο : "Η Ωραία Ελλάς", Μητροπόλεως 59, στο Μονατηράκι. Η συνάντηση θα γίνει στη στοά (χάρτης και πληροφορίες :ΕΔΩ)

Στις 6:30μμ  θα γινει η παρουσίαση της έκθεσης της  Ελεγκτικής Επιτροπής του Δικτύου για την οικονομική και διοικητική διαχείριση του έτους 2016.
Στη συνέχεια και μέχρι της 8.30μμ θα ακολουθήσει η παρουσίαση από μέλη μας, των προγραμμάτων και των δράσεων για το ίδιο έτος. 
Σε αυτή τη συνάντηση καλούμε φίλους και φίλες που θα τους ενδιέφερε να ενωθούν με το δίκτυο, να εγγραφούν ως  μέλη και να επικοινωνήσουν μαζί μας σχετικά με ιδέες για δράσεις που θα θέλανε να οργανώσουν ή να συμμετάσχουν σε κάποιες από αυτές που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Εκείνο το απόγευμα θα μπορούν να ανανεώσουν και την συνδρομή τους τα ιδρυτικά ή παλαιότερα μέλη. 
Το κόστος της εγγραφής/συνδρομής) είναι τα 20e.
Υπενθυμίζουμε πως οι δράσεις υποστηρίζονται οικονομικά αποκλειστικά από τις οικονομικές συνδρομές και την ενίσχυση των ίδιων των μελών του Δικτύου.

Για όσους φίλους δεν γνωρίζουν την ιστορία του Δικτύου , πρόκειται για μια ομάδα εκπαιδευτικών από διάφορες ειδικότητες αλλά και καλλιτέχνες, που ενώθηκαν το καλοκαίρι του 2015 με σκοπό να προσφέρουν 
"Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών" σε παιδιά πρόσφυγες σε διάφορες δομές φιλοξενίας στον νομό Αττικής και στη συνέχεια επέκτειναν τις δράσεις τους και σε άλλες ευπαθείς κοινότητες, όπως σε ηλικιωμένους, σε κρατούμενους οροθετικούς, σε εργαζόμενες στο σεξ, κ.α.
Σε όλες τις δράσεις συμμετέχουν ως εμψυχωτές, εκπαιδευτικοι και καλλιτέχνες ,  και βασικός στόχος είναι η σύνδεση του Ελληνα εκπαιδευτικού και του Ελληνικού σχολείου γενικά, με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και καταστάσεις. 
Όχημα και Εργαλείο είναι η Τέχνη σε όλες τις μορφές της.

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Δικτύου μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα: ΕΔΩ

 Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε.

 Με εκτίμηση:
Ελένη Καραγιάννη,
Πρόεδρος 
Δικτύου Τέχνης και Δράσης

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...