Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Όλη η Γη είναι πατρίδα (4ο ΔΣ Κερατέας)




Το τραγούδι ' Όλη η Γη είναι πατρίδα' είναι μία από τις δράσεις που έγιναν από τους μαθητές της Στ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος που υλοποιούν για το προσφυγικό ζήτημα και φέρει τον ομώνυμο τίτλο. 

Πρόκειται για τη διασκευή του τραγουδιού 'Ο Μπαλαμός' από τη δασκάλα της τάξης Πολυχρόνη Αθηνά και τον καθηγητή μουσικής του σχολείου Μαυρομμάτη Στάθη. Το τραγούδι κοινοποιήθηκε, συμβολικά, την 11η Δεκεμβρίου :Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού για να τονίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών σε μια ισότιμη ζωή. 
Είναι η φωνή συμπαράστασης σε όλους εκείνους τους μικρούς ταξιδιώτες, τα προσφυγόπουλα, που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό για το πιο αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, τη ζωή, την καλύτερη ζωή! Ένα τραγούδι που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά...αλλά κυρίως τους Μεγάλους, για τον κόσμο που τους παραδίδουν! Στην υλοποίηση της δράσης συνέβαλαν με την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού, φωτογράφοι που πραγματοποίησαν οδοιπορικά στη Λέσβο και μας μετέφεραν μέσα από το φακό τους τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πρόσφυγες!

 Μετά τη δράση ζητήθηκε από τα παιδιά να σημειώσουν σε ένα λευκό χαρτί 'Τι είναι για μένα αυτό το τραγούδι".... Να σημειωθεί, επίσης, ότι πριν το τραγούδι έγινε και μία σειρά άλλων δράσεων ευαισθητοποίησης που αποτέλεσαν σημαντική προεργασία όπως αποστολή παιχνιδιών στη Λέσβο, χριστουγεννιάτικες κατασκευές οι οποίες πουλήθηκαν και τα έσοδα μοιράστηκαν σε διάφορους συλλόγους, ανάγνωση πολλών άρθρων σχετικών με το προσφυγικό αλλά και παραλληλισμός με τη Μικρασιατική καταστροφή μέσω λογοτεχνικών κειμένων κτλ






Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...