Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Το σχολείο της Μερλιέ!!!!!



Οι δράσεις στο πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών (Μερλιέ και Πρασσά), στο οποίο διαμένουν πρόσφυγες από τον Μάρτη καλά κρατούν!
Μετά από ένα διάστημα το Καλοκαίρι που οι δραστηριότητες είχαν ατονήσει, πλέον πραγματοποιούνται κινητικά παιχνίδια που σκοπός είναι η εκτόνωση της ενέργειας των παιδιών εκεί αλλά και η μάθηση.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται δυο φορές τη βδομάδα από ένα δίωρο την φορά (Πέμπτη και Κυριακή) στο οποίο περιλαμβάνεται μουσική, έντονη σωματική δραστηριότητα, τρέξιμο, κυνήγι, μίμηση και συναγωνιστικό πνεύμα. Στο τμήμα της Πέμπτης υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με άλλο εργαστήρι εικαστικό οπότε η ανταπόκριση των παιδιών είναι μοιρασμένη.

Υπάρχουν οι σκέψεις και η θέληση για κάτι πιο οργανωμένο αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν είναι σταθερά τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις, κάτι που παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις δομές. Παρόλα αυτά οι εθελόντριες Ελίνα Νίκα, Έρση Χατζηλία, Κατερίνα Χαρίτου, Μυρτώ Φωτεινού που συμμετέχουν, νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελίνα: «είναι μαγικό κάθε φορά που πηγαίνουμε, να βλέπουμε πιτσιρίκια να έρχονται τρέχοντας με ανοιχτά τα χέρια για να τους πάρεις μια σφιχτή αγκαλιά και να πάτε να παίξετε. Όταν φεύγουμε έχω ξεχάσει όλα τα προβλήματα μου και νιώθουμε γεμάτες ενέργεια και ευχάριστα συναισθήματα καθώς σου δίνουν τα πάντα».

Προσεχώς με το νέο έτος, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια θα συστήσει στα παιδιά της κατάληψης το «Αυθεντικό Παιχνίδι», λεπτομέρειες του οποίου θα αναφερθούν εκτεταμένα σε άλλο κείμενο. Επιπλέον, νέο εργαστήρι θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται επίσης σε οργανωμένη βάση τα Σάββατα με νέο κόσμο που έδειξε προθυμία.

Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχει χώρος για όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει με τον χρόνο, την ενέργεια και τις ιδέες του. Το κάλεσμα δεν παύει να είναι ανοικτό σε όλους.

Εάν σας ενδιαφέρει να προσφέρετε με κάποιον τρόπο στις δράσεις και στις ανάγκες των παιδιών της Μερλιές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συντονίστρια,
Έφη Δουβίτσα: e.douvitsa@hotmail.com




Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...