Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής



  2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής

Πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία, συλλογικότητες, οργανώσεις και σε οικογένειες.

            Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Σχολικού Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής, που έγινε στις αρχές του Οκτώβρη, είμαστε στην διαδικασία προετοιμασιών για το επόμενο που θα γίνει Σάββατο 2 Ιουνίου στον πεζόδρομο Κεραμεικού, δίπλα από το ηλεκτρικό σταθμό Θησείου, μπροστά από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Πρόκειται στην ουσία για ένα Παιδικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που σαν στόχο έχει να ενθαρρύνει τον πυρήνα της κοινωνίας, το Σχολείο, την  Οικογένεια και την Κοινωνία των Πολιτών, να μιλήσουν ανοικτά για την αποδοχή και  την συμπερίληψη εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και διακρίσεις.
            Όχημά μας σε αυτή τη δράση, είναι η Τέχνη σε όλες τις εκφράσεις της και η Δημιουργικότητα και γίνεται υπό την αιγίδα  του Δήμου Αθηναίων .
            Φέτος λόγω της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού αλλά και των γονέων, που είναι η 1η Ιουνίου, προσκαλούμε και οικογένειες να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας κάποια δράση που οργανώνουν στην κοινότητά τους,  κάποιο έργο τέχνης ή εργαστήριο γύρω από την θεματική της Αποδοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
            Για μια ημέρα από τις 16:00 έως  24:00 , θα στηθούν αυτοσχέδιες παρουσιάσεις και τραπεζάκια ενημέρωσης, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις καλλιτεχνών, συναυλίες κ.α. από τα ίδια τα παιδιά, τα σχολεία, τις οικογένειες, τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις  και τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος.  Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την Παρέλαση της Αποδοχής, όπου με τη συνοδεία συγκροτήματος κρουστών θα γίνει πορεία στην περιοχή (Μοναστηράκι-Θησείο)  κρατώντας πλακάτ και πανό με συνθήματα που θα έχουν γράψει τα παιδιά. Η δράση θα κλείσει με την συναυλία που θα γίνει στον χώρο του Φεστιβάλ.
            Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία και συντονίζεται από τον σύλλογο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: ΔΊΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια).

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος  και εκπροσωπείται κάποιο σχολείο, οικογένεια, οργάνωση ή συλλογικότητα, ή αν είστε καλλιτέχνης, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα: https://artschoolfestival.blogspot.gr/
Περισσότερα για το Δίκτυο μπορείτε να μάθετε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/




Με εκτίμηση,

Ελένη Καραγιάννη
Εικαστικός/ Εκπαιδευτικός/Συντονίστρια
Εκπαίδευσης Προσφύγων Σχιστού




Στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από το 1ο Φεστιβάλ (Οκτωβριος 2017)



Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...