Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης προσφύγων στον Ελαιώνα.


Αγαπητοί φίλοι. Ελπίζω να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας.
Εμείς το κάναμε πάντως.
Η χρονιά που μας έρχεται είναι γεμάτη με πολλά νέα προγράμματα και ιδέες που ήδη είχαμε στα σκαριά και δουλεύαμε «βουβά» το καλοκαίρι. Θα ενημερωθείτε για όλα αυτά αναλυτικά προσεχώς.

Αν σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε  το Δίκτυο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδω: http://projectsballoons.blogspot.gr/p/blog-page_62.html

Το 1ο κάλεσμα για εφέτος θα γίνει σχετικά με τις ανάγκες του εργαστηρίου στους πρόσφυγες του Ελαιώνα.
Είναι το πρώτο χρονικά και το μακροβιότερο όλων των δράσεών μας  που κάνουμε για τους προσφυγες αφού εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε απουσιάσει  παρά ελάχιστες φορές.
Ο Ελαιώνας είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για εμάς αφού εκεί μέσα είδαμε όλη την εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος «από πρώτο χέρι» . Ζήσαμε εντάσεις, πόνο, δύσκολες ιστορίες αλλά και αγάπη ελπίδα και Πίστη στον Άνθρωπο.
Οι συνθήκες που γίνονται τα μαθήματα μέσα στον Ελαιώνα δεν διαφέρουν πολύ από τα πρώτα που κάναμε πάνω στα χώματα στο Πεδίον του Άρεως. Συνεχίζουν να είναι δύσκολες χωρίς υποδομές και χωρίς βοήθεια. Αλλα θα συνεχίσουμε και φέτος. Θα συνεχίσουμε γιατί αγαπάμε αυτά τα παιδιά ήρωες που βρίσκονται περιορισμένα εκεί.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ λοιπόν σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας, μαθητές, φοιτητές, γονείς, κ.α.  που θα ήθελαν να γίνουν ένα κομμάτι σε αυτα τα εργαστήρια, είτε οργανώνοντας κάποιο μάθημα, είτε απλά ενισχύοντας κάποιο με τις ιδέες ή την παρουσία τους εκεί.
Επίσης ενημερώνουμε πως η οικονομική ενίσχυση των δράσεων αυτών είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη (με αναλώσιμα είδη ή με χρηματικό ποσό) αφού μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων όλο το χρόνο καλυπτόταν από τα ίδια τα μέλη της ομάδας .

Θα βρεθούμε για να μιλήσουμε και να οργανωσουμε τα νεα εργαστήρια, λοιπον όσοι ενδιαφέρονται για τον Ελαιώνα, τη Δευτέρα 5-9-2016, στις 7μμ στην καταπληκτική ταράτσα του  «Η Ωραία Ελλάς» στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59).

 Παρακαλώ ενημερώστε μας για την προσέλευσή σας στη σελίδα του Δικτύου στο Facebook (www.facebook.com/groups/diktio.tehnis.drasis/  )  ή στο ele.karagianni@yahoo.gr ή στο 6936872873

Με εκτίμηση
Δικτυο Τέχνης και Δράσης
Οι Άνθρωποι με τα μπαλόνια







Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...