Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων»


Αγαπητοί κύριοι/ρίες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων και όχι μόνο, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη διαπίστωση του κενού αυτού όσον αφορά την προώθηση στα σχολεία της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων.
Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, αφετέρου να αναλάβουν οι ίδιοι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων, για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και η προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων.
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος έχουν προγραμματιστεί ημερίδες, συναντήσεις υποστήριξης/ενημέρωσης και δράσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ενώ παράλληλα συγκεντρώνεται ψηφιακό υλικό από ελληνικές αλλά και διεθνείς πηγές το οποίο θα αναρτηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και θα λειτουργήσει ως «βιβλιοθήκη» καλών πρακτικών και προτάσεων που θα μπορούν να συμβουλεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα.
Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα διακαιώματα των ζώων».
Κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».
Έτσι λοιπόν, προσκαλούμε συναδέρφους της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω σύνδεσμο. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ενημερωτικά email με προτεινόμενες δράσεις και με τις ημερίδες που θα ακολουθήσουν.

Επίσης προσκαλούμε Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Αγωγής και Κέντρα Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης αλλά και οποιονδήποτε άλλον φορέα εμπλέκεται ή ενδιαφέρεται να εμπλακεί στο θέμα των δικαιωμάτων των ζώων, σε συνεργασία και ενίσχυση του εγχειρήματος, με την διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων κλπ.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ να στείλετε μήνυμα με τα προσωπικά σας στοιχεία στο: art.balloonpeople@gmail.com
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ &ΔΡΑΣΗΣ

Οι Ανθρωποι με τα μπαλόνια



Ο Χ é ν ο ς (έκθεση)




Ο Χ é ν ο ς / 30.10.2016- 8.11.2016

Έκθεση Τέχνης: Ο Χ é ν ο ς
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, 19.30 
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) 
Ερμού 134, 10553, Αθήνα 
Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης με χαρά παρουσιάζει την έκθεση 
Ο Χ é ν ο ς που φιλοξενείται από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Αλμπερτ Καμύ, κατα το οποίο ως «ξένοι» ορίζονται όλοι όσοι φέρουν το αίσθημα της διαφορετικότητας και του αποκλεισμού από το κοινωνικό σύνολο. Ο ΞΕΝΟΣ είναι ο μη τυπικός άνθρωπος που αντιτίθεται στον «φυσιολογικό» και αποδεκτό κοινωνικά τρόπο ζωής. 

Η έκθεση Ο Χ é ν ο ς έχει ως στόχο να καταγράψει κοινωνικές ετερότητες που αμφισβητούνται, κατακρίνονται ή περιθωριοποιούνται, καθώς με τον τρόπο που η κοινωνία μας είναι δομημένη δεν αφήνει περιθώριο σε όλους όσους διαφέρουν να υπάρξουν όπως οι ίδιοι πρεσβεύουν.
Στα πλαίσια της έκθεσης 19 καλλιτέχνες καλούνται να προσεγγίσουν την έννοια «ξένος», όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται μέσα από ποικιλία μέσων έκφρασης, όπως εγκαταστάσεις, γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί performance και άλλες παράλληλες δράσεις.

Έρη Αγρίου , Νίκη Καλοπαίδη, Έλενα Καραγιάννη, Ευαγγελία Καραστέργιου, Ελισσάβετ Κεχαγιά, Γιώτα Κότικα, Παναγιώτα Κορωνιού, Όλγα Μπογδάνου, Οικονόμου Μαρία, Παρασκευή Παπαγιάννη, Έλενα Παπαδημητρίου, Φανή Πανταζίδου, 'Αντα Πετρανάκη, Μαίρη Ρουσιώτη, Έρη Σκυργιάννη, Σοφία Τερλέγκα, Άγγελος Τζιάρα (Τziara), Κατερίνα Χριστοπούλου , Wild Drawing (WD)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜΑ Μουσειολόγος

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Πέμπτη 9.00- 20.00
Παρασκευή 9.00- 21.30
Σάββατο 21.00-23.00
Κυριακή 11.00- 14.30

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:


-Σάββατο 5.11.2016 και ώρα 21.00 

«ο Χ é ν ο ς »  Θεατρικός μονόλογος από το λογοτεχνικό βιβλίο του Albert Camus, ο Ξένος. 
Ερμηνεύει ο Αριστοτέλης Μαγουλάς (ηθοποιός) 
σε συνεργασία με τις: 
Αναστασία Μαλανδρενιώτη (ηθοποιός)
Μαρίνα Καπούλα (ηθοποιός)

Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Διάρκεια: 20 λεπτά


-Σάββατο 5.11.2016 ώρα 21.30-23.00 
Η σύμπραξη παραδοσιακής μουσικής «Βάι Γκελελέ» θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια για την ξενιτιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη μοναξιά της θάλασσας, του έρωτα και του χωρισμού.



Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.


Χορηγός: The Nefele Project








Βιογραφικά Καλλιτεχνών.
Σύντομα CV Καλλιτεχνών
Έρη Αγρίου Η Έρη Αγρίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973, σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ, και εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων για δεκατρία χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια αγιογραφίας και ψηφιδωτού, και για δύο χρόνια μαθήματα στην ΑΣΚΤ ως ακροάτρια στο Ζ’ εργαστήριο ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την Ερατώ Χατζησάββα. Το 2007 έλαβε το πρώτο βραβείο στην Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».Το 2009 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας όπου και διακρίνεται με υποτροφία καλύτερης επίδοσης (ΙΚΥ)για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Από το 2011 είναι μέλος της εικαστικής ομάδας ΕΝ-ΦΛΩ. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2014 με καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Δήμητρα Σιατερλή. Έχει κάνει μια ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά.

Νίκη Καλοπαίδη Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της τέχνης  στο Βέλγιο (U.C.L). Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου στην Ελλάδα και την Ιταλία. Από το 2005, ασχολείται με τη δημιουργία «φωτογραφικών συνθέσεων» επεξεργασμένων ψηφιακά. Έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, όπως στη  «Φωτογραφική Συγκυρία 2005 και 2006 ", στη 3η Διεθνή Biennale Φωτο/φίας ΑΡ 06 , Άμστερνταμ κ.α. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις.

Έλενα Καραγιάννη Εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ. το 1992, με υποτροφία και αποφοίτησε το 1997 με Άριστα. Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών/Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ε.Α.Π., Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις σε εκλεκτούς χώρους ανάμεσα τους, ReCulture Μπιενάλε Πάτρας (2012) και το AGAINST ALL ODDS/Αισθητική και Ηθική/Διεθνής έκθεση/Μουσείο Μπενάκη (2011). Διδάσκει ως εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής στη Β/θμια και Α/θμια εκπαίδευση από το 1998, σε σχολεία της Περιφέρειας και στην Αττική. Το ερευνητικό της έργο αφορά την χρήση της Τέχνης για την ολόπλευρη ανάπτυξη και την διαπολιτισμικότητα. Έχει συμμετάσχει σε ανάλογα εγχώρια και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Τέλος, τον τελευταίο χρόνο είναι ιδρύτρια του Δικτύου Τέχνης και Δράσης.

Ευαγγελία Καραστέργιου Γεννήθηκε στην Αρναία Χαλκιδικής στις 6 Μαΐου 1990. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρναίας Χαλκιδικής το 2009 και εισήχθη στην Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αποφοίτησε το 2014 έχει παρευρεθεί στο τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή Χάρη Κοντοσφύρη. Από το 2011 είμαι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας EN-ΦΛΩ και ενεργό μέλος έως σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως την “Rem –brand -name”, ART ATHINA (2014), Taekwondo ,  Αθήνα και την Μακρύ όχημα, Θεσσαλονίκη Ένα ποίημα μια εικόνα , Μουσείο Γουναρόπουλου, Αθήνα.
Γιώτα Κότικα Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών στον τομέα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, με παράλληλες σπουδές εικαστικών στον ΑΚΤΟ, όπου τελείωσε με υποτροφία αποκτώντας BA Fine Arts & Technology του Middlesex University. Η θεματολογία της έχει ως βασικό άξονα το ανοίκειο όπου επεξεργάζεται ζητήματα μνήμης, χρόνου, ταυτότητας, με κύριο σημείο αναφοράς την εγκλωβισμένη παιδικότητα, έννοιες τις οποίες εκφράζει με ποικίλα εκφραστικά μέσα. Έχει σκηνογραφήσει θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως η ­MinerArt, στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών (2016), Open Doors  ΙΙ – Τεχνοχώρος Γκάζι,(2013), όπως επίσης σε παραστάσεις perfomance  (GrimmKnot Festival 2012). Έργα της ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης, σε άλλους δημόσιους οργανισμούς και σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Ελισσάβετ Κεχαγιά Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ) της Αθήνας (1984-1989) με ειδικότητα στη ζωγραφική και με καθηγητές τους ζωγράφους, Τ. Πατρασκίδη και Δ. Κοκκινίδη. Παρακολούθησε κεραμική στο εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και χαρακτική  με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο  Complutense της Μαδρίτης, που φοίτησε το 1992-93 για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών  (Doctorado) .Με το έργο της « ΚΙΡΚΗ 1» κέρδισε τιμητική διάκριση σε συμμετοχή της  σε διαγωνισμό  «ex-libris», νέων χαρακτών το 2013 με θέμα «Ιλιάδα και Οδύσσεια» Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Παναγιώτα Κορωνιού Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2013 από Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες εκθέσεις, όπως “Art Athina 2015 Συμμετοχή στην ομάδα “Εν Φλω”, Πλατφόρμα P44 και MinerART στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών (2016). Παράλληλα με την έντονη εικαστική της δραστηριότητα έχει απασχοληθεί ως καθηγήτρια εικαστικών και αγιογράφος. 

Όλγα Μπογδάνου Γεννήθηκε το 1979 στους Παξούς. Σπούδασε Γραφιστική στο Ι.Ε.Κ  ΑΚΜΗ. Το 2014  αποφοίτησε  από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  από το  τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή Χάρη Κοντοσφύρη.  Από το 2010 είναι  ενεργό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας EN-ΦΛΩ, ανάμεσα τους η "Arte Laguna Prize", Arsenale , Βενετία (2016) MinerArt” στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016).
Ελενα Παπαδημητρίου Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (1991-1996). Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μαρία Οικονόμου Η Μαρία Οικονόμου αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2006, ενώ το 2012 απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Νέες Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στο Κινούμενο Σχέδιο.  Κατά τα έτη 2010-2011 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο ως υπότροφος του ΙΚΥ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στην Ecole  des Beaux Arts στις Βρυξέλλες (1996-1998) και στο Universitad Complutense της Μαδρίτης. Στην συνέχεια, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στη σχολή Πετρά (1993-1995). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εικαστικά πρόγραμμα  διασυνοριακής συνεργασίας, όπως το Artistic project “Rapunzel-Häuschen Nebenan” στο Altonale Art Festival (Αμβούργο 2014). Έχει ασχοληθεί με κατασκευές και σκηνικά, θέατρο σκιών με δισδιάστατες και τρισδιάστατες φιγούρες (πειραματικό θέατρο). Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Human Rights, AIAPI (Unesco Official Partner) στην Ιταλία και στις Εικαστικές Αναζητήσεις, στο Sphinx Festival. 

Άγγελος Τζιάρα (Tziara) Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1963. Αποφοίτησε την Σχολή Καλών Τεχνών στο Αμβούργο. Τα επόμενα χρόνια έζησε και εργάστηκε ως καλλιτέχνης μεταξύ Αθήνας, Μυκόνου και Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές ομαδικές εκθέσεις, όπως “An exhibition for AIDS awareness day”, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (2003) και έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις, ανάμεσά τους η έκθεση The empire”, Andy King Gallery, στο Σόχο της Νέας Υόρκης New York (1999). Από το 2014 ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.  

Αντα Πετρανάκη Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ακτινοτεχνολογία και Παιδαγωγικά. Τον Οκτώβρη του 2011 εισήχθη στην Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια, ως φοιτήτρια αλλά και ως απόφοιτος πια, έκανε ατομικές παρουσιάσεις και έλαβε μέρος σε εικαστικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας ένα 1ο και ένα 2ο βραβείο και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάποιες από τις ομαδικές εκθέσεις που έχει λάβει μέρος είναι «Μεθύστερη δράση: διασκευές του καλλιτεχνικού ριζοσπαστισμού» στο Ινστιτούτο σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, ΙΣΕΤ (2016) και “ με το Project ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ, Bienalle Αθήνα 2015” (Οκτώβριος 2015).

Μαίρη Ρουσιώτη Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι εικαστικός απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας του τομέα Ζωγραφικής καθώς επίσης και του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Βακαλό. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ για δυο χρόνια για την εκπόνηση του καλλιτεχνικού της έργου «Ζωγραφίζοντας Πιθανότητες».Το 2011 είχε την πρώτη της ατομική έκθεση στον πειραματικό χώρο Ανάμεσα με τίτλο: «Πρωτόγονες τοιχογραφίες στις σύγχρονες σπηλιές μας»». Από τον Απρίλιο 2012 έως και τον Μάιο του 2014 εργάστηκε ως εθελόντρια στο Κέντρο Επαγγελματικής και Ψυχοκοινωνικής Προεργασίας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής διδάσκοντας ζωγραφική σε ψυχοσικούς ασθενείς. Από το 2005 έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έρη Σκυργιάννη Σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική (2002-2007) στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (βαθμός πτυχίου 9,31) και Φωτογραφία (1991-1997) στο ΤΕΙ της Αθήνας. Το έργο της αναπτύσσεται παράλληλα, σε τέσσερα δημιουργικά πεδία: Ζωγραφική με ημίρευστες ακρυλικές ύλες και Σχέδιο, Video Art και Super 8, Φωτογραφία, και Πειραματισμός με τον Ήχο και τη Μουσική. Τα θέματα που την απασχολούν είναι το η Μηχανική Ρευστών, η Φρακταλιστική Δομή του Κόσμου, η Ψυχολογία της Ευτυχίας, η Έκσταση και η Χαρούμενη Μυστική Κοσμολογία, καθώς και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχουν τα πάντα μεταξύ τους κάτω από το φιλοσοφικό πρίσμα της Deep Ecology. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε φεστιβάλ Video Art. Ένα έργο της βρίσκεται στη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και πολλά άλλα σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Αυστρία στη Σουηδία και στις ΗΠΑ.
Παρασκευή Παπαγιάννη Η Παρασκευή Παπαγιαννη έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστημιο στην Αθήνα, και Εικαστική Ψυχοθεραπεία στο Queen Margaret University στο Εδιμβούργο. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο προγραμμα Πρακτική της Σύγχρονης Τέχνης στο Leith School of Art στο Εδιμβούργο και είναι ιδρυτικό μέλος του Syn Festival Edinburgh. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Σκωτία, ανάμεσα τους «Το Ταξίδι» (Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου, Τηνος, 2012), 5x5 (Duncan Jordanstone College, Dundee, 2013), Time to Change (Tent Gallery, Εδιμβούργο, 2015), Leith School of Art, CAP Final (Patriothall, Εδιμβούργο, 2016). Οι σπουδές της στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία καθώς και η εργασιακή της εμπειρία με ευπαθείς ομάδες έχουν διαμορφώσει σε καθοριστικό βαθμό τις εικαστικές της αναζητήσεις καθώς και την θεώρηση της γύρω από το ρόλο των εικαστικών ως βασικό εργαλείο σε ότι αφορά την ενδυνάμωση και τη συνειδητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με τις συλλογικές διεργασίες και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Βαρκελώνη.

Φανή Πανταζίδου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε Αρχιτεκτονική, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1990-1996) και αργότερα, το 2006, αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει συμμετέχει κάνει ατομική έκθεση, ενώ έχει συμμετάσχει σε ποικίλες εκθέσεις, ανάμεσα τους η «Σήμερα η Ζωγραφική», Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής (2012) και Cheapart, PENINDAPLINENA Gallery, Λεμεσσός- Κύπρος (2012).

Σοφία Τερλέγκα Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ Αυστραλίας το 1981. Έχει τίτλο σπουδών στις Καλές Τέχνες και Νέα Μέσα από το Middlesex University της Αγγλίας και έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την τέχνη της ζωντανής performance. Ασχολείται με τη φωτογραφία και έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα γλυπτικής και χαρακτικής όπου ασχολείται ακόμα. Είναι επίσης κάτοχος σε δίπλωμα ενδυματολογίας και είχε πάρει δύο χρόνια μαθήματα μάρκετινγκ όπου δεν συνέχισε. Το ενεργητικό της έχει αξιόλογες συνεργασίες με καλλιτέχνες της Live Art Performance με την οποία τέχνη και πορεύεται μέχρι σήμερα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Wild Drawing (WD) O  WD, γνωστός και ως Wild Drawing, είναι γεννημένος στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Η δράση του στο δρόμο ξεκινάει το 2000, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έπαψε να δουλεύει στο εργαστήριο του. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ ενώ έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς εκδόσεις για τη street art. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής-Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με κύριο μέσο για τη δημιουργία τους ρολό και spray. Η δουλειά του που χαρακτηρίζεται από στοιχεία ρεαλισμού, συχνά αναμορφική, είναι επηρεασμένη από comics και graphic novels. Ο WD ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Κατερίνα Χριστοπούλου Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Διακοσμητική και Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και   Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήριο του Ι.Ψυχοπαίδη.Είναι Ιδρυτικό μέλος και συνδιαχειρίστρια του χώρου δημιουργικών δράσεων Αrt Τutu. Εργάζεται πολλά χρόνια στην εκπαίδευση.  Εχει κάνει 2 ατομικές και αρκετές ομάδικές εκθέσεις, ανάμεσα τους “terre d’artistes”, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι και η Art and Architecture», Art tower gallerie, Αθήνα.

Επιμέλεια Έκθεσης:  


Η Ευτυχία Καλοχαιρέτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και του Mεταπτυχιακού προγράμματος ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος του ΕΣΠΑ. Ασχολείται συστηματικά με την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μερικές από τις σημαντικότερες εκθέσεις της ήταν η έκθεση “MinerART”, Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2016), το «Το Ταξίδι» Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου Τήνου (2012) και “Proust Effect” στον πολυχώρο Taf στην Αθήνα (2015). Παράλληλα, συνεργάζεται με διάφορους φορείς ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναλαμβάνοντας τον Σχεδιασμό, την Υλοποίηση και την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ανάμεσα τους, το Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου Τήνου, το Μουσείο Μπουζιάνη και το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και διεθνείς ομιλίες σε σχέση με ζητήματα επιμέλειας, τέχνης και πολιτισμού. To 2013 διακρίθηκε με Υποτροφία ως Επιμελήτρια και ήταν η νεότερη συμμετέχουσα στο 1st annual Demergon Curatorial Exchange by NEON in London, Ηνωμένο Βασίλειο (Funded Research Trip).















χωρισμού

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...