Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων»


Αγαπητοί κύριοι/ρίες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων και όχι μόνο, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη διαπίστωση του κενού αυτού όσον αφορά την προώθηση στα σχολεία της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων.
Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, αφετέρου να αναλάβουν οι ίδιοι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων, για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και η προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων.
Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος έχουν προγραμματιστεί ημερίδες, συναντήσεις υποστήριξης/ενημέρωσης και δράσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ενώ παράλληλα συγκεντρώνεται ψηφιακό υλικό από ελληνικές αλλά και διεθνείς πηγές το οποίο θα αναρτηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και θα λειτουργήσει ως «βιβλιοθήκη» καλών πρακτικών και προτάσεων που θα μπορούν να συμβουλεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα.
Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα διακαιώματα των ζώων».
Κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».
Έτσι λοιπόν, προσκαλούμε συναδέρφους της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω σύνδεσμο. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ενημερωτικά email με προτεινόμενες δράσεις και με τις ημερίδες που θα ακολουθήσουν.

Επίσης προσκαλούμε Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Αγωγής και Κέντρα Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης αλλά και οποιονδήποτε άλλον φορέα εμπλέκεται ή ενδιαφέρεται να εμπλακεί στο θέμα των δικαιωμάτων των ζώων, σε συνεργασία και ενίσχυση του εγχειρήματος, με την διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων κλπ.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ να στείλετε μήνυμα με τα προσωπικά σας στοιχεία στο: art.balloonpeople@gmail.com
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ &ΔΡΑΣΗΣ

Οι Ανθρωποι με τα μπαλόνια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...