Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Εθελοντές για μαθήματα στα προσφυγόπουλα στο 5ο Λύκειο Αθηνών (Μερλιέ)

            Ανοικτό κάλεσμα από το   ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) σε  εθελοντές εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές,για  να υποστηρίξουν με δημιουργική απασχόληση και γλωσσικά μαθήματα  τα προσφυγόπουλα στο κέντρο φιλοξενίας στο 5ου Λυκείου Αθηνών (οδός Μερλιέ).
            Μέλος του δικτύου που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη δομή διαπίστωσε πως από τα 60 παιδιά, τα 15 μόνο έχουν καταφέρει να πάνε σχολείο.
Θα ήταν ωραίο να οργανώναμε κάποιες σχολικές τάξεις ξανά στο συγκεκριμένο χώρο μιας που γίνονταν αρκετες δράσεις στο παρελθόν αλλα έχουν ατονίσει.
Προσκαλούμε λοιπόν φίλους εθελοντές να ενισχύσουν τα εργαστηρια αυτά με την παρουσία, τις δημιουργικές ιδέες και την αλληλεγγύη τους προς αυτά τα παιδιά και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Ευχόμαστε στην θετική σας ανταπόκριση.

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορει να επικοινωνήσει με την συντονίστρια της δράσης:
κ. Έφη Δουβίτσα


Περισσότερα για το Δίκτυο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/

Με εκτίμηση
Δικτύο Τέχνης και Δράσης,

οι άνθρωποι με τα μπαλόνια

 εθ

Εθελοντές για δημιουργική απασχόληση σε ηλικιωμένους


Το  ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) είναι ένα καινούριο δίκτυο που σαν σκοπό έχει να ενώσει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές και όσους γενικά ενδιαφέρονται για την ανθρωπιστική παιδεία, κάτω από τον κοινό στόχο της διάχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την Τέχνη.
         
Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα εμψυχώνει και οργανώνει καλλιτεχνικές-παιδαγωγικές δράσεις  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά προσφύγων, φυλακισμένους οροθετικούς, κ.α.
Στους επόμενους στόχους μας είναι να ενισχύσουμε με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης την Τρίτη ηλικία. Γι αυτο το σκοπό έχουμε έρθει σε επαφή με το γηροκομείο  Αθηνών για να ξεκινήσουμε άμεσα. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε στα μέσα Οκτωβρίου. Πρόκειται για δύο Σάββατα το μήνα, ώρες 16:30-18:30.

Για όποιον θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτη τη δράση εμψυχωνοντας μεσα από την Τεχνη τους ηλικιωμένους ας επικοινωνήσει με την με την συντονίστρια της δράσης
κ. Τζωρτζίνα Τζήλιου
τηλέφωνο επικοινωνίας:  6972 794927.

Ευχόμαστε την θετική σας ανταπόκριση.
Περισσότερα για το Δίκτυο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/



Με εκτίμηση.
ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
(οι άνθρωποι με τα μπαλόνια)


Συνεργασία του Δικτύου Τεχνης και Δράσης σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αγ. Δημητρίου

Όπως ήδη κάποιοι ξέρετε από τις συναντήσεις μας, έχουμε καταθέσει πρόγραμμα που αφορά τη προστασία των ζώων στο ΥΠΕΠΘ. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε σχετικά με αυτό.
Μέσα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος ξεκινάμε συνεργασία στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης/ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας (κ.α.) του Δημου Αγ. Δημητρίου.


Το 7ο ΔΣ που αναφέρεται είναι το σχολείο που διευθύνει η φίλη και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου κ. Χριστίνα Νομικού η οποία μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους μαθητές, δραστηριοποιούνται γενικά σε πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Διαβάστε παρακάτω:

4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ζώων • Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αγ. Δημητρίου

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016
pagkosmiahmera zvvn 4-10-2016
Με μια εκδήλωση φιλοζωικής ευαισθητοποίησης των μαθητών της 5ης και 6ης τάξης του 7ο Δημοτικού Σχολείου της πόλης, σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων), τιμά ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία των Ζώων.
Το διαδραστικό φιλοζωικό πρόγραμμα που έχει τίτλο "Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης" υλοποιείται από εθελοντές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτές σκύλων, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και θεατρολόγους και επιχειρεί να δώσει στα παιδιά μαθήματα φιλοζωίας, σεβασμού και σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα.  Στοχεύοντας στη δημιουργία ευαισθητοποιημένων ζωοφιλικά μελλοντικών πολιτών που θα δρουν με αίσθημα εθελοντισμού κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του πλανήτη,  έχοντας πρωτίστως ενσυναίσθηση.
pagkosmiahmera zvvn 4-10-2016 01
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα πουυλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο Νόμος 4039/2012. Το πρόγραμμα του Δήμου για την προστασία των ζώων της πόλης περιλαμβάνει:
  • Στείρωση αδέσποτων γατών Στείρωση, εμβολιασμό και τοποθέτηση τσιπ σε αδέσποτους σκύλους
  • Ολοκληρωμένη περίθαλψη για τραυματισμένα και άρρωστα αδέσποτα ζώα
  • Τοποθέτηση ταϊστρών και σίτιση των γατών της πόλης
  • Πενταμελή επιτροπή πολιτών για τη διαχείριση του προγράμματος των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων
  • Σχεδιασμό εκστρατείας ευαισθητοποίησης μαθητών (με την Εθελοντική ομάδα Ζω.ΕΣ -Ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων) και εκπαιδευτικών (με την Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία των αδεσπότων του Δικτύου Τέχνης & Δράσης) στα θέματα της φιλοζωίας για τη σχολική περίοδο 2016-17
  • Ανάπτυξη Δικτύου Φιλόζωων Εθελοντών για την προστασία των ζώων της πόλης
  • Συνεργασία και υποστήριξη του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων «Αδέσποτη Ελπίδα» στο Πέραμα.

pagkosmiahmera zvvn 4-10-2016 02
Στόχος του Δήμου είναι η εξασφάλιση της ευημερίας, η φροντίδα και η προστασία των ζώων της πόλης, αλλά και η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων του Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της φιλοζωικής συνείδησης όλων των μαθητών και φυσικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω φιλοζωικών εκστρατειών προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων στους δρόμους της πόλης μας.
Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα τονίζει χαρακτηριστικά: «Η Φιλοζωία δεν πρέπει να είναι επιλεκτική ούτε να σταματά. Έχουμε χρέος να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα του Δήμου, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας πως το περιβάλλον της πόλης δεν ανήκει μόνο στον άνθρωπο, τα σπίτια του και τα αυτοκίνητά του, αλλά και στα ζώα που διαβιούν μέσα σε αυτήν. Η σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα δεν είναι προαιρετική, αλλά αντιθέτως υποχρέωση όλων μας. Ο Νόμος 4039/2012 είναι ένα σημαντικό εργαλείο και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους τους Δήμους της Ελλάδας, αν θέλουμε σύντομα να δούμε βελτίωση στο θλιβερό φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα ».-

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...