Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση. Δράσεις και εργαστήρια για τον μήνα Ιούνιο

12-6-2016

Ενημέρωση.
Δράσεις και εργαστήρια για τον μήνα Ιούνιο


Αγαπητοί φίλοι,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας και για τα σταθερά εργαστήρια που γίνονται αυτή τη στιγμή σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε σε κάποια από αυτά.

Δευτέρα 13-6-2016 , 9.30μμ-12μμ
Ομάδα παιδαγωγών/καλλιτεχνών του Δικτύου θα συνοδέψει ομάδα αγοριών από το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων αγοριών/προσφύγων Στέγη plus, στο ROOTS AFRICA vol2 που γίνεται αύριο στο θέατρο Δώρα Στράτου, στις 9μμ.
 Tα εισιτήρια των παιδιών είναι ένα δώρο της σχολής Πangea World Music.
Eλάτε μαζί μας να “ξεσαλώσουμε” σε ρυθμούς αφρικάνικης μουσικής.

TETAΡΤΗ 15-6-2016, 5μμ-8.30μμ (Το Δίκτυο θα ξεκινήσει τη προγραμματισμένη δράση γυρω στις 7μμ)
Μες στο μουσείο θέλω να μπω! (Κι απέξω καλά είναι!)
Στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου, μικροί και μεγάλοι, αδιάκριτα παιδιά του κόσμου και ενήλικες, θα κάνουμε μια εκδήλωση επικοινωνίας και συνύπαρξης, με στόχο την συνεύρεση των παιδιών των προσφύγων με τα άλλα παιδιά και τη δημοσιότητα του θέματος των εγγραφών των παιδιών στα σχολεία. To Δίκτυο θα κάνει εικαστικό εργαστήριο και τα έργα των παιδιών θα στολίσουν τα δέντρα, τις κολώνες κ.α. του χώρου.
Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του City Plaza.
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Παιδαγωγική ομάδα Σκασιαρχείο, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση, κ.α.
Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου.

Σάββατο 18-6-2016, 7μμ-9.30μμ
Σκυλο-πικνικ στο πάρκο Τρίτση (στο σημείο των Ευκαλύπτων)
Η Ελένη Καραγιάννη, δασκάλα Εικαστικής Αγωγής του 2ου ΔΣ Αχαρνών, προσκαλεί τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου, αλλά και φιλόζωους, για ένα απογευματινό πικνίκ μαζί με τα σκυλάκια μας. Ακόμα και αν δεν έχετε σκυλάκια μπορείτε να έρθετε για να περάσουμε όμορφα κάτω από τα δέντρα και να χαλαρώσουμε. Αυτή η δράση γίνεται ως “κλείσιμο” στο project “Oι φίλοι μας τα ζώα” . Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος μαθητές οργάνωσαν δράσεις όπως: ενημέρωση δημοτών για το νέο πολυνομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ζώων, σίτιση ζώων, υιοθεσίες αδέσποτων, επισκέψεις ζώων θεραπείας κ.α.


Σταθερά εργαστήρια σε δομές προσφύγων:

-TΕΤΑΡΤΗ, 5.30μμ- 7:00μμ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Μικτό εργαστήριο (Εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, γλωσσικά στοιχεία, κ.α.)Συντονίστριες: Elena Karagianni,Ελισάβετ Κεχαγιά Julia Efetzi
-Πέμπτη 7μμ-8.30μμ Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ΣΤΕΓΗ plus (Κυψέλη). (Εικαστικό εργαστήριο/κατασκευές, αποκλειστικά). Συντονίστρια Elena Karagianni Despoina Mitsiali Anna Lioliou
-ΠΕΜΠΤΗ 6μμ-8.30μμ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (αφίξεις), Μικτό εργαστήριο,(Εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, ξένη γλώσσα, κ.α.). Συντονίστριες: Χριστίνα ΝομικούMariana Anthropelou Dora Vaka.
-Σάββατο(επικοινωνήστε με την συντονίστρια για τις ώρες) 5ο Λύκειο Αθηνών-Φιλοξενία προσφύγων -Οκταβίου Μερλιέ & Πρασσά. ΣυντονίστριαDora Vaka

Εάν κάποιος φίλος/φίλη επιθυμεί να ενταχθεί σε κάποιο εργαστήριο ή θα ήθελε να προσφέρει αναλώσιμα ήδη ζωγραφικής, μπορεί να επικοινωνήσει με τις συντονίστριες (τα ονόματά τους είναι ενεργοί σύνδεσμοι) ή να στείλει email στο:   art.balloonpeople@gmail.com ή να επικοινωνήσει  στο 6936872873 (Ελένη Καραγιάννη)
Με αγάπη πολλή,


Οι μπαλονάνθρωποι. 
 

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...