Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα: Μια ζωγραφιά για τις φυλακές του Κορυδαλλού



( H δράση πήρε παράταση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου)


"Τι δουλειά έχουν οι ζωγραφιές του παιδιού μου στα χέρια κακοποιών;" είχε πει ένας πατέρας όταν ζήτησα από τους μαθητές μου το 2015 να ετοιμάσουν ένα μηνυμα ελπίδας για τους τρόφιμους του νοσοκομείου του Κορυδαλλού και συγκεκριμένα για την πτέρυγα των οροθετικών.

Οι ζωγραφιές εφτασαν στα χέρια αυτών των ανθρώπων και αν και εχουν περάσει 2 χρόνια συνεχίζουν να κοσμούν τους γκρίζους τοιχους του "κολαστηρίου".
Δεν είναι ζωγραφιές όμως. Είναι παιδικές χαρούμενες φωνές που τρέχουν ανάμεσα στους γκρίζους διαδρόμους, κάνουν αντίλαλο και αγγίζουν πληγωμένους ψυχικά και σωματικά ανθρώπους :
"Θα τα καταφέρεις! Μην το βάζεις κάτω !" είπε ο μικρός Κωστάκης της Γ` Δημοτικού και ένας άλλος Κωστάκης σκούπισε τα μάτια του.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Γι αυτό ζητάμε από τους φίλους εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου Τέχνης και Δράσης να ετοιμάσουν εναν φάκελο με έργα και ευχετήριες κάρτες μαθητών τους για να στολίσουν τους διαδρόμους των φυλακών.

Η δράση όπως και το 2015 θα γινει σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης για τους οροθετικούς των φυλακων του Κορυδαλλου της ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ και της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών.

Το φάκελο με τις ζωγραφιές μπορείτε να στειλετε μέχρι τις 23Δεκέμβρη 2017,
στα γραφεία της Θετικής Φωνής: 
Αγίων Αναργύρων 13, 10554, Αθήνα
Υπόψιν: Γιώργου Παπαδοπετράκη
με τον τίτλο: Μια ζωγραφιά για τον Κορυδαλλό

Το κάλεσμα δεν αφορά μονο σε σχολεία, αλλά σε οποιοδήποτε άλλον φορέα ή πρόσωπο θα ήθελε να κάνει ενα τέτοιο δώρο.

Περισσότερα για τη δράση μπορείτε να βρείτε :ΕΔΩ

Μπορείτε να επικοινωνησετε για περισσότερες πληροφορίες στο email: ele.karagianni@yahoo.gr
 ή στο 6936872873




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...