Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εργαστήρια στις πύλες του Πειραιά

.
8-3-2016
1o εργαστήριο στον Πειραιά, Ε1 πύλη.
Ο Νίκος, η Αδριανή, η Κατερίνα, η Ανθή κι εγώ ξεκινήσαμε το εργαστήριο περίπου στις 6.30μμ.
Είχαν φέρει τα κορίτσια κάποια υλικά, είχα κι εγώ, πήραμε και από την αποθήκη της δομής.
Απλώσαμε κάτω νάιλον. Δεκάδες παιδιών έτρεξαν όπως ήταν φυσικό και ένας διερμηνέας μας βοήθησε με την ντουντούκα, ώστε να δώσει κάποιες αρχικές οδηγίες στα παιδιά, πράγμα (η ντουντούκα) που μάλλον δημιούργησε ένταση αφού ήταν ιδιαίτερα δυνατή. 
Ήταν δύσκολο εργαστήριο καθώς τα παιδιά δίστασαν να ανοιχτούν επικοινωνιακά (εκτός απο εξαιρέσεις), είχαν συνεχώς εντάσεις και ήταν πάρα πολλά στον αριθμό. Αυτό το λέω σε σχέση με την μέχρι τώρα εμπειρία που είχαμε.
Αλλά πάντα τα παιδιά σε ανταμείβουν, με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά.
Νομίζω πως αυτό το εργαστήριο σηματοδότησε μια νέα κατάσταση και μας έδωσε μια ιδέα του πόσο καταπιεσμένα,καταπονημένα, κουρασμένα και αγανακτισμένα θα είναι από εδώ και πέρα τα παιδάκια που θα γνωρίζουμε. Αυτόν το διαχωρισμό που κάνω ίσως να μπορούν να το καταλάβουν οι φίλοι που έχουν δουλέψει από την αρχή στο εργαστήριο αυτό, ιδιαίτερα στον Ελαιώνα από την αρχή του φθινόπωρου. Τότε συναντούσες παιδιά πιο ανοικτά και γενικά η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη δομή ήταν πάντα αισιόδοξη.Αυτό φυσικά είναι μια δικη μου εκτίμηση.
Για πρώτη φορά έφυγα με μια βαριά διάθεση ....
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...