Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών κ.α. σε εργαστήρια προσφύγων στο Ελληνικό








ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ 
     και ΔΡΑΣΗΣ   
(Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια )                                             


Αθήνα  01-06-2016 

Αγαπητοί φίλοι,
                        Το  ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) είναι ένα καινούριο δίκτυο που σαν σκοπό έχει να ενώσει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές και όσους γενικά αγαπούν τον Άνθρωπο και την Τέχνη. Επίσημα δημιουργήθηκε από εικαστικούς και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών, το Σεπτέμβρη 2015 στην ΑΣΚΤ.
                  Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα έχει οργανώσει καλλιτεχνικές-παιδαγωγικές δράσεις  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως εργαστήρια σε παιδιά και εφήβους, αλλά και σε ενήλικες  πρόσφυγες σε  δομές  φιλοξενίας: όπως στο Πεδίο του Άρεως, στην πύλη Ε1 του Πειραιά, στον  Ελαιώνα , στον ξενώνα φιλοξενίας  ασυνόδευτων Στέγη Plus, στην  Φιλοξενία προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, κ.α. Τα εργαστήρια είναι εικαστικά, θεατροπαιδαγωγικά, γλωσσικά, μουσικά, χορού, χειροτεχνίας , κ.α.
                  Είμαστε σε διαδικασία οργάνωσης παρόμοιων εργαστηρίων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, για όσο καιρό λειτουργήσει εκεί.
Θα δημιουργηθούν εικαστικά εργαστήρια/δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά 3-12 ετών, σε έφηβους και σε ενήλικες. Ανάλογα με τις ανάγκες, τα εργαστήρια αυτά στο μέλλον πιθανόν να μεταφερθούν σε άλλη δομή.
Προσκαλούμε φίλους εθελοντές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, γονείς, μαθητές, φοιτητές, και όποιους άλλους έχουν διάθεση να ενισχύσουν τα εργαστήρια αυτά με την παρουσία και τις δημιουργικές ιδέες τους.

Ευχόμαστε στην θετική σας ανταπόκριση.

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τα παρακάτω άτομα :
Συντονίστρια :
Χριστίνα Νομικού:
τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109911615

Περισσότερα για το Δίκτυο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/


Με εκτίμηση
Δίκτυο Τέχνης και Δράσης,
Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...