Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Dr Jane Goodall -Σεμινάριο γνωριμίας για εκπαιδευτικούς

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης προτείνει το σεμινάριο γia εκπαιδευτικούς  που αφορά το ινστιτούτο Dr Jane Goodal.

Συμμετέχει στη διοργάνωση και στις εισηγήσεις η αγαπητη μας φίλη και μέλος του Δικτύου,
 Έφη Δουβίτσα, βιολόγος και υπ.διδάκτωρ Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 





Η ομάδα Roots & Shoots Greece του Ινστιτούτου της Dr. Jane Goodall  σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo «Επιστήμη – Επικοινωνία» διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Roots & Shoots.

To Roots & Shoots («Ρίζες και Βλαστοί») είναι μία διεθνή κοινότητα, όπου παιδιά και νέοι αναλαμβάνουν διάφορες δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σε παιδιά και νέους κάθε ηλικίας ώστε να βρουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους.
Το πρόγραμμα βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και των νέων και στην ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Συνίσταται από χιλιάδες νέους και παιδιά ανά τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τη ζωή της Jane Goodall , ώστε να κάνουν τον πλανήτη μας καλύτερο!

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα Roots & Shoots έχει εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία ανά τον κόσμο, σε πάνω από 130 χώρες και έχει περισσότερα από 150.000 ενεργές ομάδες. Στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος μπορεί κανείς να βρει την βάση δεδομένων με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και να αποκτήσετε μία ιδέα για το τι είδους πρότζεκτ μπορεί να κάνετε https://www.rootsandshoots.org/ . 

Στόχος της ομάδας Roots & Shoots Greece είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα από παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Με αυτό το όραμα, ξεκινάμε μία σειρά σεμιναρίων ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί όλες τις απαραίτητες δεξιότητες με σκοπό να μπορέσουν εύκολα να δημιουργήσουν δικές τους ομάδες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία ή σε άλλες κοινότητες νέων.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 
11.00 – 13.00 
Κηφισίας 210, Χαλάνδρι 
Χάρτης: http://scico.gr/contact-2/  
Απαραίτητη η δήλωση Συμμετοχής στο: 
info@scico.gr  


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: rsgreece@janegoodall.org 

Ακολουθείστε μας στο στα SocialMedia Facebook: Roots&ShootsGreece Twitter: @rsGreece 

                                                             
Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ θεωρείται  αυθεντία στον χώρο της πρωτευοντολογίας. Το 1977 ίδρυσε το φημισμένο πλέον ινστιτούτο ερευνών που φέρει το όνομα της. Έχει γράψει δεκάδες βιβλία τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία αρκετών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσω του National Geographic. Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ έχει λάβει πολλές τιμές και θέσεις κατα τη διάρκεια της καριέρας της οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών και Δέσποινα της Αυτοκρατορίας της Αγγλίας.  Λόγω της σημαντικής της συνεισφοράς στον χώρο της περιβαλλοντολογίας και προστασίας της άγριας φύσης η Δρ. Γκούντολ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το «βραβείο Κιότο» καθώς και με τιμητικά διδακτορικά από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου. Το ερευνητικό της έργο το οποίο αφορά τη συμπεριφορά και την οικολογία των χιμπαντζήδων, και το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, συνεχίζεται έως και σήμερα. Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ, κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων εργασίας της, εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντολόγους και φιλάνθρωπος στο κόσμο. Πλέον, έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να μεταφέρει σε κάθε γωνία του πλανήτη το μήνυμα της για ειρήνη και ελπίδα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενθαρρύνει τους νέους και τα παιδιά να αναλάβουν δράση μέσω του προγράμματος Roots&Shoots.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.janegoodall.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...