Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

2η Φιλοζωική Ημερίδα





Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης
 σας προσκαλεί στην ημερίδα:
Μαθητές εν δράσει  για την προστασία των ζώων

20 Μαΐου 2017, 09.30-14.00

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Σουλίου 49, Άγιος Δημήτριος

Με  τη συνεργασία του Υπεύθυνου Π.Ε. Δ΄Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπ/σης Αθήνας


Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ  είναι ένας καινούριος σύλλογος που σκοπό έχει να ενώσει  εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές, κ.α., κάτω από τον κοινό στόχο σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις πραγματικές σύγχρονες  ανάγκες και προβλήματα.

          Ένα από τα δύσκολα κοινωνικά θέματα είναι η κακοποίηση των ζώων. Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη μειωμένη προώθηση φιλοζωικής κουλτούρας στα σχολεία, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (ΔΤΔ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων». Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να καλλιεργήσουν δεξιότητες ώστε να αναλάβουν δράσεις για την προστασία των ζώων και ειδικότερα για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής τους.

        Συγκεκριμένα, προτείνεται οι μαθητές να διαπιστώσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τα ζώα της περιοχής τους και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών να οργανώσουν ένα σχέδιο δράσης. Να αναζητήσουν τοπικούς φορείς που θα υποστηρίξουν τις δράσεις τους (φιλοζωικές οργανώσεις, δήμος, ΜΚΟ, επαγγελματίες), να αναπτύξουν συνεργασίες, να προγραμματίσουν ομιλίες και παρουσιάσεις, να δημιουργήσουν αφίσες ενημέρωσης και να προτείνουν στην  κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τα ζώα της περιοχής. 

Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις των σχολείων θα αναρτηθούν στην  ιστοσελίδα του προγράμματος, http://drasimathitwn.blogspot.gr/ με σκοπό να συμπληρώσουν τη «Βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα δικαιώματα των ζώων». Επίσης κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».

Η πρώτη ημερίδα ήδη πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Η δεύτερη ημερίδα του προγράμματος, θα φιλοξενήσει τα σχολεία που επιθυμούν να παρουσιάσουν τις φιλοζωικές δράσεις  τους και  θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, 09.30-14.00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν email στο art.balloonpeople@gmail.com .

Περισσότερα για το δίκτυο θα βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/ 
Περισσότερα για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: http://drasimathitwn.blogspot.gr/


Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εισηγήσεων της ημερίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές και οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα της ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...