Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Το γράμμα ενός παιδιού σε έναν φυλακισμένο.

Ανοικτό κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2020 μπορείτε να στείλετε τις κάρτες και τα γράμματα των μαθητών/παιδιών σας στα γραφεία της Θετικής φωνής :

Αγ. Αναργύρων 13, Αθήνα 105 54

Μέσα στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων-δράσεων της ομάδας υποστήριξης των οροθετικών του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, η Θετική Φωνή θα παραδώσει στα χέρια τους το υλικό αυτό.

Πριν 5 χρόνια ακριβώς ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε γράμματα και κάρτες με ευχές από μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας , στην πτέρυγα των οροθετικών του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Αρχικά η δράση έγινε σαν καινοτόμο πρόγραμμα στο μάθημα των εικαστικών του 2ου ΔΣ Αχαρνών. Μετά έγινε μια σταθερή δράση που οργανώνουμε κάθε χρόνο με το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης σε συνεργασία με την Θετική φωνή.

Η ιδέα απλή. Φτιάχνετε ευχετήριες κάρτες με τα παιδιά σας, Τα ταχυδρομείτε στην ΘΦ και εμείς στην συνέχεια θα τις μοιράσουμε στους κρατούμενους. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, οι ίδιοι θα διακοσμήσουν τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους με αυτές τις κάρτες.

Στη συνέχεια, όσοι το επιθυμούν θα φτιάξουν με τη σειρά τους κάρτες και θα γράψουν κάποιο γραμμα για τα παιδιά .

Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://projectsballoons.blogspot.com/p/blog-page_37.html

Δεν θέλουμε να γίνει μια ψυχρή φιλανθρωπική δράση.

Πριν από την δράση θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να μιλήσετε στα παιδιά (ανάλογα με το πως η κάθε ηλικία το επιτρέπει) για το ζήτημα των φυλακών. Μιλήστε για τις ουσίες, "για τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", ζητήστε από τα παιδιά να προτείνουν λύσεις, μελετήστε την λογοτεχνία του εγκλεισμού,κ.α..

Θα προκύψει ένα project με μεγάλη δυναμική που το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει και θα σας συγκινήσει.

Ειδικά λόγω της Πανδημίας και της καραντίνας, θα δημιουργηθεί χώρος για επιπλέον συζήτηση για το θέμα του περιορισμού.

Για όσους χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, θα διοργανωθεί συζήτηση με ψηφιακό τρόπο. Σχετικά με αυτό θα ενημερωθείτε από τη σελίδα της δράσης στο Facebook  την οποια θα βρείτε :ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...