Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Φιλοζωικό υλικό ενημέρωσης για προσφυγικούς πληθυσμούς

 Με χαρά το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης σας παρουσιάζουμε το υλικό ενημέρωσης πάνω σε βασικές φιλοζωικές αρχές, που προορίζεται για πληθυσμούς που ζουν σε προσφυγικές δομές, κ.α.. Το υλικό αυτό έχει γραφτεί στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και στα φαρσί.

Κόντρα στις ρατσιστικές φωνές που θέλουν τους πρόσφυγες να “βιάζουν” και να “τρώνε” τα αδέσποτα ζώα, η πραγματικότητα είναι άλλη. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από κακοποιητικά καθεστώτα, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα. Το να εκφράζεις ανοικτά τρυφερότητα και να μοιράζεσαι το σπίτι και τη ζωή σου με ένα τετράποδο πλάσμα, για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, είναι μια πράξη χειραφέτησης και ελευθερίας και μια από τις δυτικές πρακτικές που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Σε όλους αυτούς θέλουμε να προσφέρουμε επιπλέον υποστήριξη και πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να φροντίσουν σωστά τα αδέσποτα ζώα.

Το υλικό αυτό δεν αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης σε όλα τα θέματα που αφορούν τη φιλοζωία. Πρόκειται για έναν οδηγό που έχει γραφτεί πάνω στις ρεαλιστικές δυνατότητες φροντίδας που αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν. Όχι ο πρόσφυγας δεν μπορεί να αγοράσει grain free ζωοτροφές, αλλά μπορεί να μάθει ποιες είναι κατάλληλες για τα αδέσποτα, από τη δική του καθημερινή διατροφή

Μπορείτε να μοιράσετε ελεύθερα το υλικό αυτό όπου νομίζετε ότι χρειάζεται.

Σε σχολεία, σε δομές, σε προγράμματα κ.α.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα το βρείτε σε μορφη Pdf για εκτύπωση και σε png μορφή για αναρτήσεις.

Αραβικά: https://drive.google.com/drive/folders/1ortWb95qQhLSK-4_C7nII-7Hhls8pUio?usp=sharing

Φαρσί: https://drive.google.com/drive/folders/1jtM1nIbffaLSerp7p0scEbMBaFZ0k6lE?usp=sharing

Ελληνικά : https://drive.google.com/drive/folders/1KtmJ5nu0M6r5_O1375kmRcFR2YHoutEm?usp=sharing

Γαλλικά:https://drive.google.com/drive/folders/1nLyugkbH6VrA2or6b6vgcFJ45uoQjR_b?usp=sharing

Αγγλικά : https://drive.google.com/drive/folders/1YGat8XX3OZzEGxOZoDXaEj8r_xtogll4?usp=sharing

Χρωστάμε ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” σε μια σειρά από ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά. Αρχικά στον Γιάννη Ρουμπάνη για το δημιουργικό κομμάτι. Στην Αγγελική Σταματάκη για την μετάφραση στα αγγλικά, στον Μάριο Μούσα για την μετάφραση στα Αραβικά, στον Ορφέα Μοχάμεντ Μαχντί για την μετάφραση στα Φαρσί και στην Αναμπέλα Φαστρέ για τη μετάφραση στα γαλλικά. Τέλος, ευχαριστούμε τον Χρήστο Ζούμπα και την Χριστίνα Λούστα για την μορφοποίηση των κειμένων και για κάθε επιπλέον γραφιστική προσαρμογή.

Με εκτίμηση,

Ελένη Καραγιάννη Πρόεδρος ΔΣ

Χριστίνα Νομικού Ταμίας/ Συντονίστρια Φιλοζωικού προγράμματος




Αγγλικά



Αραβικά




Γαλλικά



Ελληνικά




Φαρσί



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...